In contestarea executarii unui act investit cu titlu executoriu, am opus compensarea.
Opreste contestarea pana la solutia instantei, executarea "?
Executorul are dreptul sa continuie instituirea de propriri etc sau este tinut de contestare pana la hot instantei, dat fiind ca partile nu au fost citate.
Dar Executorul a primit pe fax intre timp , copie dupa certificatul de grefa al contestarii la executare.
Compensarea legala- Debitorul/Creditor pentru instituirea compensarii, are 2 situatii in dovedirea acesteiai:
1. imbunatatiri la apartamentul inchiriat al Creditorului,proprietar, inscrisuri contract de prestari servicii, deviz lucrari.
2. plata intretinerii- care nu este obligatie contractuala dar a fost platita de Debitor
Daca intre suma datorata si cele rezultate din situatiile prezentate mai sus, rezulta diferenta de restituit Debitorului DE CATRE Creditor, acesta se face prin aceeasi actiune de contestare, sau trebuie introdusa una separata?
Care ar fi aceea? Plata nedatorata?
In cazul unei actiuni separate, cum se calculeaza val timbrului judiciar?
Incheierea de sedinta data de instanta de judecata, prin care se hot. investirea cu titlu executoriu al contractul de inchiriere, nu poarta stampila si nici semnatura presedintelui sau grefierului.
In acest caz, este aceasta executorie?Daca are doar stampila executorului?
Mai platesc cautiune sau depun doar cererea de suspendare si introduc actiunea in pretentii..
Contractul de prestari servicii cu lucrarile efectuate, recunoscute de proprietari prin chiar raspunsul lor la notificarea noastra, dar ptr care nu am semnat un acord, indeplineste conditia unei creante certe?
Pot obtine stingerea datoriilor prin compensare? Si daca da, tinand cont de cele mentionate mai sus care opereaza , legala sau judecatoreasca ?
Pot sa obtin compensarea atat in baza imbunatatirilor cat si a cheltuielilor cu intretinerea?
Pot sa introduc cerere reconventionala, la contestarea facuta?
Suspendare executare
eugen82
as dori sa stiu cum trebuie sa procedeze legal un executor judecatoresc daca a fost trimisa catre debitor somatie de executare, dar acesta are pe rol o cerere ... (vezi toată discuția)