avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare CIM datorita concediului medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare CIM datorita concediului medical

Va rog sa imi spuneti daca CIM trebuie suspendat pe perioada concediului medical acordat pentru o perioada de peste 5 zile.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: man_alessia , utilizator 12:50, 8 Mai 2013
din cate stiu eu pe perioada cm cim se suspenda de drept. Nu trebuiesc facute acte speciale. Doar ca la incheierea ctr de munca se considera acea perioada ca nelucrata.. se scade din vechime.
man_alessia

In acest caz, suspendarea c.i.m. este de drept ... ea opereaza in virtutea legii, art.50 lit.a C.mun.
Perioada concediului medical constituie stagiu de cotizare în sistemul public de pensii.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
La depunerea dosarului de somaj functionarul AJOFM mi-a transmis faptul ca din cauza perioadelor de concediu medical, vechimea in munca este afectata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj corneliaanca corneliaanca Buna seara,sunt in somaj din luna iunie 2017.Acum sunt internate de 2 săptămâni. Pe perioada cm merge vechimea? Cine plătește cm? Multumesc (vezi toată discuția)
Concediu fara plata negut_dorina negut_dorina Pt concediu fara plata se face suspendarea contractului si se opereaza in revisal ? Cu ce art se suspenda ctr si ce documente tb intocmite (vezi toată discuția)
Somaj sandel-dorin sandel-dorin Buna ziua!As vrea sa va intreb daca perioada in care s-a beneficiat de somaj se calculeaza ca si vechime in calculul sporului de vechime. Dar cei doi ani ... (vezi toată discuția)