avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura falsa pentru vanzare nuda proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura falsa pentru vanzare nuda proprietate

Buna ziua
Am si eu urmatoarea speta:
In 1975 printr-un act de vazare-cumparare a unui imobil, tatal meu a cumparat nuda proprietate iar bunica (care este casatorita cu bunicul) a cumparat uzufructul. In 1981 sa facut o procura prin care tatal meu il imputerniceste pe un cumnat de-al lui sa vanda nuda proprietate bunicilor. La o perioada de 21 de zile cumnatul tatalui meu ii vinde bunicului nuda proprietate. In 1984 moare bunicul , iar in 1985 se face certificat de mostenitor in care copii renunta la succesiune, iar bunici ii revine in totalitate imobilul. In 2010 moare si bunica iar de atunci nu sa facut nici o succesiune. La punerea in vorba a unei succesiuni, fratele si surorile tatalui meu doresc multi bani pentru a lasa casa tatalui meu.

Mentionez ca bunici au sase copii(2 baieti si 4 fete) majoritatea locuiesc in aceeasi localitate mai putin unul care locuieste in alt judet. Noi (tata, mama, copii) am locuit in acest imobil de cel putin 35 de ani, iar de-a lungul timpului tatal meu a facut diverse investitii/reparatii (a montat termopane, centrala, calorifere etc.) in acest imobil, dar nu mai are chitante/bon fiscal de la toate modernizarile ca sa dovedeasca.
1. Tinanad cont de perioada lunga de ani si de prezenta lui la succesiunea din 1985, se poate ataca procura din 1981, deoarece tatal meu nu a facut/semnat procura, iar semnatura de pe procura difera de semnaturile lui din aceea perioada?
2. Se poate merge pe uzucapiune?
3. Care sunt modalitatile legale prin care tatal meu poate sa devina proprietar pe casa respectiva?
Pedegetel2013 a scris:

Buna ziua
Am si eu urmatoarea speta:
In 1975 printr-un act de vazare-cumparare a unui imobil, tatal meu a cumparat nuda proprietate iar bunica (care este casatorita cu bunicul) a cumparat uzufructul. In 1981 sa facut o procura prin care tatal meu il imputerniceste pe un cumnat de-al lui sa vanda nuda proprietate bunicilor. La o perioada de 21 de zile cumnatul tatalui meu ii vinde bunicului nuda proprietate. In 1984 moare bunicul , iar in 1985 se face certificat de mostenitor in care copii renunta la succesiune, iar bunici ii revine in totalitate imobilul. In 2010 moare si bunica iar de atunci nu sa facut nici o succesiune. La punerea in vorba a unei succesiuni, fratele si surorile tatalui meu doresc multi bani pentru a lasa casa tatalui meu.

Mentionez ca bunici au sase copii(2 baieti si 4 fete) majoritatea locuiesc in aceeasi localitate mai putin unul care locuieste in alt judet. Noi (tata, mama, copii) am locuit in acest imobil de cel putin 35 de ani, iar de-a lungul timpului tatal meu a facut diverse investitii/reparatii (a montat termopane, centrala, calorifere etc.) in acest imobil, dar nu mai are chitante/bon fiscal de la toate modernizarile ca sa dovedeasca.
1. Tinanad cont de perioada lunga de ani si de prezenta lui la succesiunea din 1985, se poate ataca procura din 1981, deoarece tatal meu nu a facut/semnat procura, iar semnatura de pe procura difera de semnaturile lui din aceea perioada?
2. Se poate merge pe uzucapiune?
3. Care sunt modalitatile legale prin care tatal meu poate sa devina proprietar pe casa respectiva?

Pe speta postata, daca eu eram in situatia de acum, a-si formulat un fel de actiune in revendicare...Dar, datele fiind insuficiente, oricum, nu aici va rezolvati problema!

chiar daca nu is pe subiect, am o mare rugaminte la cei din domeniu..vreau sa deschid un chiosc in apropierea unei scoli, pe domeniul public nu in incinta scolii, mi se impune ce produse sa comercializez??
De ce acte am nevoie ca sa deschid si mai ales cum trebuie demarate lucrurile pt a putea concesiona terenul pe care vreau sa amplasez chioscul???
mii de multumiri!!!
in primul rand multumesc pentru raspunsuri, si in al doilea rand vin cu niste completari/corectari/intrebari:
1. in certificatul de mostenire din 1985, copii (tatal si fratii) au renuntat la succesiune
2. in certificatul de mostenitor se face referire doar la actul de vanzare-cumparare din 1981
3. tatal meu stia de certificatul de mostenitor (deoarece in cuprinsul descrieri imobilului el era mentionat cu drept de folosinta - curios!!!!!!!)
4. tatal meu stia de procura falsa din 1981 nu stiu exact ce discutii au fost de atunci (confundarea din partea lui ca dreptul de folosinta= proprietate; sa nu sa certe cu parinti, frati; ca o sa ii ramana lui imobilul; stia ca va ramane in picioare primul act de vanzare-cumparare, ca al doilea se baza pe un document fals si cadea etc.)
5. referitor la uzucapiune recorectez ca bunica a murit in 2001
6. pe mine nu ma intereseaza raspunderea penala a celui care a facut falsul, ci anularea actului (procura falsa) si implicit a actului de vanzare –cumparare facut in baza acelei procure
7. cum invoc ? renunțarea celorlalți moștenitori la succesiune, prin faptul că nu au acceptat-o nici expres și nici tacit în termenul de opțiune succesorală

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune sau anulare act fals degetel2013 degetel2013 Buna ziua Am si eu urmatoarea speta: In 1975 printr-un act de vazare-cumparare a unui imobil, tatal meu a cumparat nuda proprietate iar bunica (care este ... (vezi toată discuția)
Va rog sfatuiti-ma!!! dreptul meu la mostenire?!?!? Audry Audry Buna ziua! Am mai explicat cazul acesta si nu prea am primit raspunsuri (de fapt cred ca n-am explicat bine). Situatie: tatal meu are un certificat de ... (vezi toată discuția)
Acceptarea mostenirii tacit bach antonia bach antonia buna ,ma numesc antonia si am si eu o nelamurire . bunicul meu care a decedat in anul 1949 a avut o casa , in aceasta casa au locuit dupa decesul acestuia ... (vezi toată discuția)