avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... amenajare pod
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

amenajare pod

Buna zioua!
am si eu o intrebare: e nevoie de aut. constructie pt o amenajare de pod? In legea 50/1991 scrie la art 11:
1) Se pot executa fără autorizaţie de construire următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistenţă şi/sau aspectul arhitectural al construcţiilor:
b) reparaţii şi înlocuiri de tâmplărie interioară şi exterioară, dacă se păstrează forma, dimensiunile golurilor şi tâmplăriei, inclusiv în situaţia în care se schimbă materialele din care sunt realizate respectivele lucrări, cu excepţia clădirilor declarate monumente istorice, în condiţiile legii.
c) reparaţii şi înlocuiri de sobe de încălzit;
d) zugrăveli şi vopsitorii interioare;
f) reparaţii la instalaţiile interioare, la branşamentele şi racordurile exterioare, de orice fel, aferente construcţiilor, în limitele proprietăţii, montarea sistemelor locale de încălzire şi de preparare a apei calde menajere cu cazane omologate, precum şi montarea aparatelor individuale de climatizare şi/sau de contorizare a consumurilor de utilităţi;

cum e pana la urma? imi trebuie sau nu autorizatie?
multumesc mult,
Liana
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:22, 9 Mai 2013
Buna ziua,
In functie de amenajerile la care va ganditi aveti sau nu nevoie de autorizatie.
Ne avand TOATE datele este aproape imposibil sa va dau un raspuns concret.
De principiu, amenajarea unui pod, fara a-l suprainalta nu necesita autorizatie.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Nu ati precizat concret despre statutul imobilului unde intentionati sa amenajati pod
Daca este vorba despre imobil de locuit in comun-dupa cum ati inteles sa postati subiectul,
trebuie sa cunoasteti ca podul reprezinta parte comuna,respectiv poate fi schimbata destinatia numai cu acordul asociatiei de proprietari,50+1 dintre proprietari si toti proprietarii invecinati spatiului
Partea comuna de imobil de locuit in comun,conform disp L nr 230/2007,deciziei CCR,nu se poate vinde, respectiv poate fi utilizata pe diferite perioade de timp in baza unui contract de concesiune sau de locatiune-fara insa a putea opera modificari constructive
LianaPopa a scris:

In legea 50/1991 scrie la art 11:
1) Se pot executa fără autorizaţie de construire următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistenţă şi/sau aspectul arhitectural al construcţiilor:

Raspunsul era in citatul prezentat de dumneavoastra in primul mesaj. L-am subliniat ca sa fie mai clar. Amenajarea unui pot pe o cladire care initial nu a avut pod, schimba aspectul arhitectural a constructiei si, in consecinta, trebuie sa obtineti autorizatie de constructie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru ce fel de lucrari imi sunt necesare autorizatii de la primarie? camelia petre camelia petre firma la care lucrez urmeaza sa execute lucrari de reparatii la demisol.imi sunt necesare aprobari de la primarie pt aceste lucrari?dc da ce fel de autorizatii ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie ghe_19 ghe_19 as dori sa ma informati si pe mine in legatura cu o constructie...pentru o casa de vacanta daca trebuie autorizatie ...sau pentru ce maxim de mp nu trebuie ... (vezi toată discuția)
Este necesara autorizatia de constructie pentru renovare casa paianta( lemn+caramida)? EvelyneEve EvelyneEve Doresc sa renovez locuinta primita mostenire care este construita din paianta( lemn+caramida) , fundatie piatra, grinzi lemn. As dori sa stiu daca pentru acest ... (vezi toată discuția)