avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine are drept de folosinta a proprietatii?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine are drept de folosinta a proprietatii?

Domnul X are proprietatea A, pe care o gireaza pentru a obtine imprumut o suma de bani. Nu reuseste sa plateasca datoriile catre banca si astfel banca scoate la vanzare proprietatea A. Pana in momentul in care se va gasi o persoana care sa cumpere proprietatea A de la banca, cine are drepturi asupra proprietatii, banca sau domnul X? Astept raspunsurile dvs. avizate. Va multumesc!!=D>
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:26, 8 Mai 2013
Nu stiu cat de avizat , dar va spun ca dreptul de folosinta il are proprietarul, Pana cand se va vinde la licitatie imobilul , x este proprietar, implicit are si drept de folosinta.
Buna ziua,
Pentru a fi scoasa la vanzare de catre banca proprietatea A, aceasta a investit contractul cu formula executorie deposedand-ul pe domnul X de bunul sau.
In aceste conditii, proprietarul este banca, domnul X ramanand, eventual, doar un tolerat pe fosta sa proprietate pana la adjudecare.
Dar, domnul X poate sa adjudece bunul la licitatie reintrand in posesia si proprietatea sa.
av. Gabriel Klein Kiritescu
a gira nu-i egal cu a transfera proprietatea
chiar si in situatia gajului cu deposedare- sa zicem amanet
nu mai zic de celelalte garantii care sunt un accesoriu la imprumut
debitorul nu participa nici personal si nici prin interpusi la niciun fel de licitatie
pai daca banca a scos proprietatea la vanzare, proprietarul (fost) ce drepturi mai are acolo pana la vanzare?
aaa, si proprietarul nu a putut plati datoriile pe care le avea la banca
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2013
mitik_gl, utilizator
Ati face bine sa ocoliti raspunsul dl AV Kiritescu, este gresit.

In primul rand, contractul de credit este titlu executoriu, nu trebuie investit cu formula executorie ( art. 120 OUG 99/2006 )

Banca este doar creditor ipotecar, nicidecum proprietarul imobilului, are doar un drept de ipoteca, putand sa execute silit imobilul, in mana oricui s-ar afla.
debitorul ( adica x ) nu poate adjudeca imobilul nici personal si nici prin interpus, legea interzicand expres acest lucru.

@mitica, daca tot ai intrebat, fa un efor si citeste cu atentie raspunsurile. X este proprietar pana cand imobilul se vinde, ipoteca nu transfera proprietatea ci doar asigura un drept de garantie si unul de preferinta fata de ceilalti creditori ai proprietarului.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2013
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare imobiliara florro2002 florro2002 Am urmatoarea problema: Proprietarul A vinde in 1995 un teren in temeiul PV de punere in posesie cumparatorului 1 care vinde lui 2 care vinde lui 3 care, in ... (vezi toată discuția)
Executare silita apartament la un pret foarte mic zograffi zograffi buna ziua, am un credit la o banca, cu ipoteca de rang 1 si 2, cu ratele la zi. intre timp am facut un card de credit la o alta banca si nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Executare silita si impozit anaf stanculescugeorge stanculescugeorge Buna seara. Imobilul \"X\" este trecut pe firma \"Z\" deci \"X\" este proprietatea firmei \"Z\". Pe firma \"Z\" s-a facut un imprumut la banca si s-a ... (vezi toată discuția)