avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Site+Server
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Site+Server

Buna Ziua, am un server al unui joc numit Lineage 2, e o versiune reconstruita de programatori si e gratis e o copie dupa original dar nimeni nu are treba cu ea. la server am adaugat un site care se conecteaza lka baza de date a jocului pt creere de conturi in joc si altecele puteti verifica aici [ link extern ]
vroiam sa jtiu ca sa-m i fac reclama la Server care e gratis ce trebuie sa am sau sa fac? sa-mi fac un ONG ? si in legatura cu site-ul care-l detin...ce trebuie sa am la el pt nu a avea probleme ? va multumesc ! Cu respect Dicu George
Ultima modificare: Luni, 2 Martie 2009
xaolin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 22:49, 12 Martie 2009
Chiar daca tu nu castigi nimic, si tot ce oferi e 101% gratis, si e esti manat de cele mai bune intentii din lume... pierde firma care a facut jocul initial. In aceste conditii firma are tot dreptul sa se protejeze, iar statul e cointeresat ca firma sa vanda jocul legal si sa plateasca impozite.

Sa ne intelegem, pentru ca am citit tot felul de lucruri in discutia de mai sus.
1. Daca serverul este free (free fara nici un fel de regim special, gen free for home user, etc) atunci e OK, cu conditia ca cei care-l dau free sa nu fi incalcat chiar ei copyright-ul altora. Din ceea ce s-a scris mai sus se pare ca ipoteza secunda corespunde situatiei reale.
2. Daca e un server GPL - sau cu o licenta intemeiata pe aceleasi principii - situatia e cea din prima mea postare, respectiv nu ai treaba cu nimeni.
3. Cu taxele impuse jucatorilor "deghizate" in donatii e alta insa problema. Pentru a scapa de ea - autorizare- inregistrare fiscala - impozit.
da deci serverul e free.. asta o spun toti exista milioane de astfel de servere si nimeni nu are treaba cu ele !
deci dak as deschide o sectie de donatii ! ar fi probleme in leg cu ce ! ce am voie sa fc cu bani din donatii si ce nu am voie.. !?
va multumesc.
cu respect ,
dicu george.
Pana la ce se poate face au ba cu banii, trebuie vazut daca ei se incaseaza legal!
Dupa aia, mergeti si vedeti mai departe!
Pana sa-i cheltuiti legal insa, vedeti de-i incasati legal. In ordine.
Ce puteti face cu banii din donatii ? :hm: :slap:
Daca (si numai daca) sunt incasati legal, tot ceea ce doriti. Eventual puteti sa-i donati mai departe. Contul meu va sta la dispozitie. :kissing:

:offtopic:
Nu mai scrieti "dak" "leg" etc. bn ?
Ultima modificare: Joi, 12 Martie 2009
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dmca/copyright infringement renmicsirau renmicsirau Cum se poate incalca aceasta lege, preluare unei imagini, text, sunet?Cu cativa ani in urma am inregistrat un domeniu asemanator unei marci internationale ce a ... (vezi toată discuția)
Nu doresc sa am probleme, pareri? Testme Testme Bine v-am gasit! De cateva saptamani tot ma intreb daca o sa am vreo problema in legatura cu \"softul\" care ruleaza pe computer-ul meu personal/ Sa intram ... (vezi toată discuția)
Doresc sa programez un joc,apoi sa il vand; impozitare thelonevolk thelonevolk Bună seara, avocatnet.ro Am și eu o întrebare și doresc răspunsuri de la oameni care au mai lucrat cu situații de genul preferabil. Doresc, ... (vezi toată discuția)