avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie respinsa ca tardiv introdusa
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie respinsa ca tardiv introdusa

Rog ajutatima ,mi sa respins o contesatie la executare ca fiind tardiva cu recurs in 15 zile sa fac recurs ce ma sfatuiti ?ma gandesc ca nu cumva sami zica si la tribunal acelasi lucru.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:38, 8 Mai 2013
Bun si dupa incuviintare nu ati primit o somatie ?
Pai aici e problema ,eu nu mai stateam acolo unde probabil ei au trimis somatia desi am spus astab cand am contestat .Ce alta cale pot avea sa pot contesta executarea repectiva?
Contestatia se poate face in termen de 15 zile de la data cand:
a) contestatorul a luat cunostinta de actul de executare pe care-l contesta sau de refuzul de a indeplini un act de executare;
b) cel interesat a primit, dupa caz, comunicarea ori instiintarea privind infiintarea popririi. Daca poprirea este infiintata asupra unor venituri periodice, termenul de contestatie pentru debitor incepe cel mai tarziu la data efectuarii primei retineri din aceste venituri de catre tertul poprit;
c) debitorul care contesta executarea insasi a primit somatia ori de la data cand a luat cunostinta de primul act de executare, in cazurile in care nu a primit somatia sau executarea se face fara somatie.
Contestatia privind lamurirea intelesului, intinderii sau aplicarii titlului executoriu se poate face oricand inauntrul termenului de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita.

Depinde ce anume contestati.
Ar trebui sa mergeti totusi la un avocat cu actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare tardiva geo-vem geo-vem Ce sansa ori prin ce metoda, mai am sa ma opun unei executari daca am sarit din termen,si clar ar fi respinsa ca tardiva?As putea cu ocazia infiintarii popriri? (vezi toată discuția)
Contestație la executare andreiusk andreiusk Bună ziua, dacă au trecut ce 15 zile, termenul în care poți depune contestația la executare, o mai poți face?? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Executare silita dragosuilie1960 dragosuilie1960 buna ziua pe data de 23 09 2014 sa dat sentinta de tribunalul sectorului 1 privind admiterea executarii silite cum pot afla numele si adresa executorului ... (vezi toată discuția)