avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de mostenire

Buna ziua,tatal meu a mostenit o casa cu 5 camere ,iar terenul aferent este de 450 mp.,are 2 copii ,eu si sora mea .locuim impreuna ,iar acum sora mea si sotul ei vor sa -si faca o casa separat,tot in curte,dar pt aceasta ii trebuie acte pe teren de la tata,am facut cadastru pt dezmembrare teren,dar nu stiu acte poate face tata.Pt sora mea este clar,act de vanzare-cumparare,pt a obtine imprumutul de la banca,dar pt mine nu stiu,act vinzare-cumparare costa foarte mult.Poste face testament numai in favoarea mea?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 11:09, 9 Mai 2013
Buna ziua,
Tatal dumneavoastra poate face testament in favoarea dumneavostra dar nu poate testa decat pentru cotitatea disponibila adica pentru o parte din bun.
In acest caz, la decesul acestuia, la mostenire are dreptul automat si sora dumneavoastra. Nu exista decat impartirea bunurilor acum astfel incat sora dumneavoastra sa fie inlaturata de la mostenire. Discutati aceste aspecte cu notarul care va incheie actele.
av. Gabriel Klein Kiritescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen succesiune Viorel52 Viorel52 Buna seara.Problema este in felul urmator: tatal meu a decedat in 1968,mama in 1983.Mostenitori fiind eu si sora mea.Dupa moartea mamei,in 1984 am facut ... (vezi toată discuția)
Ce fel de contract ar fi bine sa incheiem? marysa marysa Buna! Avem in proprietate un teren, iar un vecin vrea sa ne cumpere un altul ca sa-l dam pe al nostru dumnealui in schimb. Al nostru este mai mic ca, celalalt, ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea unui act de mana edirne edirne buna ziua, am un teren de la tatal meu (decedat) pentru care impreuna cu o parte din rude suntem in actiune (daca pot spune asa) de partaj judiciar. Unul ... (vezi toată discuția)