avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovarea in grad superior
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovarea in grad superior

In anul 2010 luna noiembrie am promovat in grad superior treapta 3.Incepand cu 01.01.2011,treptele au disparut iar eu nu am mai putut promova si figurez in anul 2013 adica se implinesc 3 ani si nu am beneficiat de nici o promovare.
Va intreb daca cel care a fost promovat in anul 2010 din grad asistent tr.1 in grad principal treapta 3 in anul 2013 poate promova din grad principal in grad superior,eu de ce nu am dreptul de a fi pe grad superior foata treapta 1.De ce mi se i-a acest drept si ce am de facut.Mi se pare o discriminare a unor functionari publici.
Cel mai recent răspuns: mihami67 , utilizator 01:36, 11 Iunie 2013
In noiembrie 2013 cand impliniti 3 ani vechime in grad si aveti in ultimele 2 evaluari cel putin bine, este prevazut in planul de ocupare al functiilor publici si prevederi bugetare, puteti participa la concursul de promovare in grad profesional organizat de institutia d-voastra. Chiar daca existau treptele tot nu puteati promova mai devreme de 3 ani in grad profesional.Speta dumneavostra enuntata nu are supot legal, promovarea in grad se va face la fosta treapta 3, asa cum prevede legea actuala.
Adica sa inteleg ca nu mai exista un act normativ care sa corecteze aceasta anomalie respectiv ramanerea pe gradul profesional superior tr.3 definitiv.
As dori ca cei care sunt in masura sa mai citeasca si aceste spete si sa le corecteze fara ca unii functionari sa aibe de pierdut financiar .Ca fisa postului e la fel nu tine cont de treapta 3 sau treapta 1.
In luna noiembrie 2013 nu mai pot promova ca sunt la ultimul grad profesional insa am ramas suspendata pe o treapta care de fapt numai exista lege pentru a promova dintr-o treapta in alta.
Eu nu inteleg cum unii functionari publici pot promova de la un grad la altul si pot trece peste trei foste trei trepte cand eu nu pot trece doua trepte.Imi explica si mie cineva ce se intampla?
La Primaria unde lucrez eu, cei care au fost exact in aceasta situatie, dupa 2 ani de "superior 3" au fost trecuti pe salariu corespunzator fostei trepte 1 a gradului superior. Trebuie sa existe un articol referitor la armonizarea salariilor etapizat sau ceva de genul asta, in salarizarea bugetarilor dupa anul 2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare functionari publici elliss elliss Sunt functionar public in clasa I, grad profesional superior , treapta de salarizare 2, treapta pe care ma aflu de cel putin trei ani si am 20 ani de ... (vezi toată discuția)
Treapta 3 de salarizare duni duni In luna decembrie 2013 am promovat in grad din inspector I grad prof asistent in inspector I grad prof principal dupa concurs am fost incadrata ca salarizare - ... (vezi toată discuția)
Promovare in treapta de salarizare misulicamold misulicamold speta: functionar public clasa I grad asistent tr. 2 am implinit 2 ani de vechime in treapta de salarizare in data de 31.12.2010; promovez in treapta sau nu? ... (vezi toată discuția)