avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recurs la o plangere contraventionala data de CNADNR
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recurs la o plangere contraventionala data de CNADNR

Am vandut o masina in data de 10.08.2012,in aceeasi zi am radiat-o de la finante ,am dovada radiarii. Dupa 5 luni incep sa primesc un lung sir de amenzi de la cnadnr ,in decursul unui an am primit 5 amenzi in format electronic lipite pe usa ,le-am contestat pe toate .Dupa cateva luni am primit de la ministerul de finante Galati o executare silita la un proces verbal altul decat cele la care depusesem deja contestatie,am luat legatura cu ei de la finante sa vad despre ce este vorba ei au transmis seria procesului verbal am luat legatura si cu cei de la cnadnr si mi-au transmis un e-mail cu o copie a procesului verbal si imediat am depus contestatie.La termenul de judecata mi-au respins contestatia pe motiv de exceptia tardivitatii depunerii procesului verbal. Asa ca dreptul meu de a depune contestatie in termenul stabilit de lege a fost incalcat. Vreau sa formulez un recurs ma poate ajuta cineva ?? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: danculionela , utilizator 19:20, 27 Iunie 2013
Citez din sentinta "asadar, procesele-verbale ...........nu cintin unul dintre elementele a caror lipsa atrage nulitatea absoluta, respectiv semnatura agentului constatator, astfel incat instanta apreciaza ca acestea au fost nelegal intocmite. In consideratia aspectelor de fapt si de drept expuse anterior(adica lipsa semnaturi olografe si faptul ca m-am incadrat in cele 15 zile conf art 31, alin 1 din OG nr 2/2001) raportat la prevederile art 34 din OG nr 2/2001. instanta va admite plangerea contrav formulata de petent, cu consecinta anularii proceselor -verbale atacate. Nu s-au solicitat cheltuieli de judecata. Ptr aceste motive, in numele legii hotaraste: respinge exceptia tardivitatii formularii plangerii invocata de intimat(CNADNR) . Admite plangerea formulata de petent. Anuleaza procesele-verbale. Cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica azi 09.04.2013." Am incheiat citatul. Probabil ca cnadnr isi va motiva recursul prin exceptia tardivitati cu care am facut plangerea, avand in vedere ca masina a circulat fara rovinieta in sept 2011, procesele-verbale au fost intocmite in febr 2012, iar CNADNR pretinde ca au fost afisate in martie 2012 la fosta mea adresa, unde la acea data locuia altcineva. Am inteles ca la recurs nu se mai admit alte probe. Ma repet cand spun ca CNADNR a formulat recurs in termenul legal si , fara sa ma astept din partea nimanui sa mearga la ghicitoare in numele meu,ptr a ghici ce solutie va da instanta care judeca recursul, astept respectuos opinii a celor ce se pricep sau a celor ce au mai trecut prin situatia mea, sau care au mai auzit de asemenea situatii, astfel incat sa stiu la ce sa ma astept dupa pronuntarea sentintei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie titlu executoriu - amenzi rovinieta lauradumitrescu lauradumitrescu Buna ziua, Am primit de la ANAF Directia taxe si impoyite un titlu executoriu in valoare de 1500lei reprezentand amenzi contraventionale-rovinieta. Nimic ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta auto vandut raspuns intampinare ruxst ruxst Buna ziua, In 2007 am vandut o masina pe care am radiat-o in acel moment de la fisc, nu si de la politie. In 2011 am primit 7 procese verbale de constatare a ... (vezi toată discuția)
Contraventii - precedent amenzi anulate pentru lipsa semnaturii olografe Roland Mindrila Roland Mindrila Un nou fenomen se propagă în instanţele din România: anularea amenzilor pentru neplata rovinietei, motivul fiind că procesele-verbale trimise prin poştă ... (vezi toată discuția)