avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Aplicare 3% la refacturarea utilitatilor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Aplicare 3% la refacturarea utilitatilor

Am un spatiu comercial pe care l-am dat in chirie. Nu comentez aplicarea celor 3% la suma incasata din chirie, dar, poate sa-mi spuna, si mie,cineva, care este logica aplicarii celor 3% si la sumele refacturate pentru utilitati ? Exista posibilitatea ocolirii acestei idiotenii? Sau prostia si nesimtirea oamenilor politici nu are nevoie de justificare. Adica, dupa ce-i tinem in parlament si guvern pe banii nostri, sa le suportam si ineptiile?
Cel mai recent răspuns: liviu f , utilizator 17:00, 11 Mai 2013
Solutia este:
Treceti utilitatile facturate printr-un cont 462 si nu prin venituri, astfel veti plati 3% doar la suma de chirie. Vorbiti cu contabila, stie dansa despre ce este vorba.
Bafta.
Deci, facturile de la utilitati vin pe firma mea. Cum procedez cu TVA-ul dedus si cu TVA-ul colectat de la refacturare catre chirias ? Am discutat cu contabilul si mi-a zis sa cer detalii. Multumesc.
Daca refacturati utilitatile la aceeasi valoare:
TVA-ul pastreaza acelasi regim fiscal (ca si cum le-ar trece prin conturi de venituri), se pastreaza aceeasi baza impozabila.

Nu trece prin conturi de cheltuieli utilitatile achizitionate si prin conturi de venituri utilitatile refacturate.

Monografia contabila este urmatoarea:
factura primita cu utilitatile:
462 analitic (in loc de 605) = 401
4426 = 401
si ulterior factura emisa cu utilitati:
4111 = 462 analitic (in loc de cont din clasa 7).

Codul fiscal spune ca se impoziteaza cu 3% veniturile din clasa 7.
Dpdv TVA nu este nicio modificare.

Bafta!
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2013
trandafir2, moderator
Multumesc foarte mult .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacturare utilitati bestb bestb Salutare! Daca ma poate ajuta cineva cu privire la refacturarea utilitatilor........ Am urmaturul caz: Societatea a construit un bloc. Toate utilitatile ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila refacturare utilitati catre chiriasi oliviaUC oliviaUC Buna ziua, O firma al carei obiect de activitate este inchirierea de spatii inregistreaza, conform contractului comercial, 2 tipuri de venit: - din ... (vezi toată discuția)
Refacturare bilet de avion madellaine madellaine Buna ziua. Societatea trebuie sa refactureze unui client costul biletului de avion. cum se face acest lucru: la suma bruta adauga TVA sau refacturarea nu va fi ... (vezi toată discuția)