avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiunea in constatarea calitatii de mostenitor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiunea in constatarea calitatii de mostenitor

Buna seara,
am dorit sa fac proiect cadastru...am act de mostenire in urma decesului mamei, care si ea a avut tot act de mostenire de la parintii ei. Actele initiale de mostenire,-
2 la numar,(unul in 1967, altul in 1969) care au contribuit la dezbaterea de mostenire in urma caruia s-a intocmit actul de mostenire pe numele meu, mentionau ca terenul a fost cumparat in 1934 ,fara act de vanzare cumparare intre vanzator si tatal mamei mele.
In prezent mi se cere actul de provenienta al terenului pentru intocmirea documentatiei cadastru.
Mentionez ca sunt cu toate taxele la administratia financiara la zi.
Am verificat la arhiva nationala si su s-a gasit nici un act de vanzare cumparare din 1934 .
Ce fac mai departe? Ce inseamna actiune in constatare?
Cel mai recent răspuns: ContSters290458 , utilizator 20:40, 10 Mai 2013
Buna ziua,
Teoretic va trebui sa initiati o actiune in uzucapiune de peste 30 de ani, chemand ca parati pe urmasii celor care au vandut in 1934 terenul bunicilor dumneavoastra.
Daca refuzul inscrierii in C.F s-a facut in scris, este bine sa chemati si aceasta institutie in instanta, eventual in contencios administrativ.
Oricum nu se pune problema constatarii calitatii de mostenitor ci cea a constatarii calitatii de proprietar.
Pana nu am toate actele in fata si nu stiu exact speta nu va pot da un raspuns mai clar.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2013
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
multumesc din suflet pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie sau nu? auraflorina auraflorina Fiul meu, fara discernamant, in varsta de 18 ani (exista un proces pe rol pt punerea sub interdictie) a mostenit din 2011 bunurile si terenurile bunicii ... (vezi toată discuția)
Mostenire paulynahelp paulynahelp De 2 ani ingrijesc un unchi; nu are copii,sotia decedata,sotia are copii,sotia e scrisa in contractul de vanzare cumparare al locuintei in calitate de sotie ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire aurora1967 aurora1967 Buna ziua,tatal meu a mostenit o casa cu 5 camere ,iar terenul aferent este de 450 mp.,are 2 copii ,eu si sora mea .locuim impreuna ,iar acum sora mea si sotul ... (vezi toată discuția)