avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie invinuit
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie invinuit

In luna aprilie am primit o citatie intr-o cauza de insalaciune savarsita in 2011.Nu am putut sa ma prezint la Politie fiind plecat din tara din luna februarie.Despre citatie am aflat de la parinti.
Va rog sa-mi comunicati daca trebuie sa ma prezint sau se poate judeca cauza si in lipsa mea.
Mentionez ca nu am antecedente penale.Este posibil sa obtin o pedeapsa cu suspendare? Avocatul ma poate reprezenta , eu fiind lipsa?
Va multumesc.
Este bine sa va prezentati la proces chiar daca aveti avocat.Aceasta este parerea mea.
Vedeti ce parere are si avocatul dvs.
Buna seara,
Va sfatuiesc sa va angajati urgent un avocat care va va putea ajuta si indruma.
Va poate reprezenta dar daca instanta va dori sa va audieze va trebui sa va prezentati.
Totusi e bine sa va prezentati si la cercetare penala si, eventual sa recunoasteti fapta solicitand judecarea in temeiul art 320.1 C.Pr.Pen.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Daca vreti sa recunoasteti fapta si sa uzati de art 320 ind 1 CPP o puteti face si in strainatate la consulat insa tot este bine sa va vada instanta.
Simplul fapt ca recunoasteti nu este suficient de principiu...pentru o pedeapsa cu suspendare...
Multumesc pt. raspunsuri! Vreau sa mai fac niste precizari :
Fapta a fost savarsita in Austria si dosarul a fost trimis pt. cercetari in Ro.Invinuirea se bazeaza pe niste probe video si pe faptul ca personalul magazinului , dupa ce a primit din RO poza mea, a spus ca eu sunt persoana respectiva si ca am folosit acte de identitate false.
Sunt invinuit si in baza declaratiilor unor persoane de cetatenie romana care au spus ca in acea perioada am fost in Austria si m-am intalnit cu ele dar nu cunosc sa fi savarsit vreo fapta.
Am primit o singura citatie in calitate de invinuit pe care nu am onorat-o.
Este posibil daca ma prezint sa se emita mandat de retinere sau arestare preventiva?
Va multumesc!
Orice este posibil, oricum nu mergeti fara avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestare preventiva in lipsa in cursul urmarii penale ioan86 ioan86 Am primit o citatie prin care se mentioneaza ca sunt invinuit intr-o cauza de insalaciune. Citatia a primit-o parintii eu fiind plecat din tara, inainte de a ... (vezi toată discuția)
Articolul 260 c.p. oana loredana oana loredana Am fost citata ca martor intr-un dosar penal ( la Parchet - DGA ) si m-am prezentat insotita de un avocat deoarece nu cunosteam obiectul cauzei pentru care am ... (vezi toată discuția)
Art. 320 indice 1 c.pr.pen. declaratia persoanei acuzate CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Stie cineva daca exista situatii in care anterior momentului de a se aplica art. 320 ind. 1 C.pr. pen., instanta considera ca persoana a fost audiata fara sa ... (vezi toată discuția)