avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum se face un recurs?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum se face un recurs?

O cunostinta a depus cerere de eliberare conditionata dar cererea a fost respinsa (din niste motive ciudate, cam de neinteles) si doreste sa faca recurs. A primit la penitenciar instiintarea (sau decizia, nu stiu exact cum se numeste) cu respingerea cererii de eliberare conditionata iar pe acea hartie e si un camp unde este intrebat daca doreste sa faca recurs sau nu. Daca completeaza acel camp si spune ca doreste sa faca recurs si ca motivele le va prezenta la primul termen e suficient? Sau trebuie sa faca o cerere separata de recurs?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:44, 3 Martie 2009
trebuie doar sa mentioneze in minuta(instintarea care a venit la penitenciar) ca doreste sa faca recurs. sustinerea recursului se poate face in scris sau oral sau in fata instantei investita cu solutionarea cauzei.
Multumesc. Sa inteleg ca i se va comunica ulterior la penitenciar data recursului? Se afiseaza cumva si pe site-ul ministerului justitiei data recursului? Intreb pentru ca mi-ar fi mai usor sa gasesc asa. Banuiesc ca numarul dosarului ramane acelasi.
va fi anuntat detinutul
denied a scris:

O cunostinta a depus cerere de eliberare conditionata dar cererea a fost respinsa (din niste motive ciudate, cam de neinteles) si doreste sa faca recurs. A primit la penitenciar instiintarea (sau decizia, nu stiu exact cum se numeste) cu respingerea cererii de eliberare conditionata iar pe acea hartie e si un camp unde este intrebat daca doreste sa faca recurs sau nu. Daca completeaza acel camp si spune ca doreste sa faca recurs si ca motivele le va prezenta la primul termen e suficient? Sau trebuie sa faca o cerere separata de recurs?
Multumesc.

E de ajuns.
Va face ulterior un memoriu separat daca vrea.
Multumesc mult pentru raspunsuri. Daca acel memoriu nu e obligatoriu nu cred ca are rost sa il faca (sa ma contraziceti va rog daca gresesc).

Alte discuții în legătură

E nevoie de avocat la eliberarea conditionata? anush17 anush17 pentru eliberarea conditionata trebuie sa ai tu avocat sau se da din oficiu? Cum este cel mai indicat? (vezi toată discuția)
Cerere eliberare conditionata Antoaneta Mariana Antoaneta Mariana Buna ziua si multumesc celor care ne raspund!!! Intrebarea mea este : cum se formuleaza o cerere de eliberare conditionata catre un penitenciar.??? Cum ... (vezi toată discuția)
Pot sa retrag un recurs introdus de avocat fara permisiunea mea? doru anghel doru anghel Fiul meu e incarcerat pt o delapidare. Avocatul a introdus recurs in ultima zi trimitandu-l prin posta. Pana sa ajunga recursul in sistem, a fost ... (vezi toată discuția)