avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract Vanzare_Cumparare cu Uz-Viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract Vanzare_Cumparare cu Uz-Viager

La varsta de 12 ani am fost infiata cu efecte depline de sora tatatului meu deoarece aceasta nu avea copii ,locuia intr-o garsoniera iar dupa adoptie (anul 1990 ) statul i-a dat un ap. cu doua camere.Din cauza neintelegerilor nu am locuit niciodata impreuna ,m-a alungat din casa si nu mi-a dat nici o explicatie .In anul 2009 am solicitat un extras de carte funciara pt informare si am aflat ca ap. l-a trecut pe numele varului meu (nepotul din partea fratelui acesteia) iar mama si tata sunt trecuti la sarcini cu uz-viager.Actul respectiv l-a redactat un notar public in 2002 pe vremea cand traia si tatal meu adoptiv iar varul meu abia implinise 18 ani.Tinand cont ca sunt singurul copil al acesteia (adoptat cu efecte depline)pot solicita in instanta anularea C.V-C cu Uz Viager deoarece este o donatie iar suma trecuta in contract este o suma modica(dupa spusele varului meu) dar in realitate nu a platit nimic . As putea anula acest act dupa decesul mamei ?(tatal a murit in 2006). Ce sanse as avea ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 10:14, 10 Mai 2013
Buna ziua,
Aproape nule.
Cine este dispus sa depuna marturie ca este o simulatie?
Cum dovediti ca donatia s-a facut doar pentru a va inlatura pe dumneavoastra de la mostenuire?
Suntem in 2013, au trecut 11 ani de la acel moment.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2013
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Aveti mici sanse de castig, pentru ca ar trebui sa dovediti ca este vorba despre o donatie deghizata si e greu de dovedit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la proprietate girl76 girl76 Buna ziua!Am o mare nelamurire in privinta parintilor mei adoptivi care m-a infiat in 1990 fiind minor atunci,deoarece aveau o garsoniera pe atunci iar dupa ... (vezi toată discuția)
Infiat de catre bunici cataleata cataleata Buna ziua! Fratele tatalui meu a fost infiat de catre ambii bunici,schimband certificatul de nastere ,pana in varsta de 10 ani,punandu-l pe numele lor,trecand ... (vezi toată discuția)
Achizitie/donatie teren George Nicolici George Nicolici Buna ziua, Pentru a va expune problema mea trebuie sa ma intorc putin in timp. Asadar, in anul 1981, cand aveam patru ani, am fost infiiat cu drepturi ... (vezi toată discuția)