Buna ziua!Am o mare nelamurire in privinta parintilor mei adoptivi care m-a infiat in 1990 fiind minor atunci,deoarece aveau o garsoniera pe atunci iar dupa actul de adoptie statul i-a dat un apartament cu 2 camere.Aceasta adoptie s-a facut intre rude (tatal meu bun m-a dat sorei lui) pentru ca ea nu avea copii, cu acte in regula fiind trecuta pe numele lor.Intre timp m-am casatorit iar din cauza neintelegerilor nu am mai locuit impreuna .Tatal adoptiv a murit in 2006 iar atunci mi s-a spus ca nu mai am nici un drept acolo.Luna aceasta am cerut un extras de carte funciara si am aflat ca acestia au vandut apartamentul unui var de al meu cu contract de vanzare cumparare cu drep uz viager in favoarea lor din 2002.Spuneti-mi va rog daca se poate ataca acest act de vanzare cumparare cu uz viager daca varul meu nu poate dovedi ca a platit vreo suma pentru acest apartament.Daca nu se poate considera donatie ?mentionez ca au tinut secret acesti 7 ani de zile si am aflat intamplator din extrasul de carte funciara.Va rog spuneti-mi ce sanse mai am?Va multumesc mult.:)
daca puneti aceasta intrebare de 100 de ori , tot de atatea ori veti primi acelasi raspuns: parintii dvs pot dispune oricum doresc de bunurile lor!B-)
Sfatul meu este sa va impacati cu ideea ! Fiindca nu aveti nici o calitate juridica care sa va dea dreptul de decizie in aceasta privinta! Au vandut cu uzufruct viager un apartament proprietatea lor ! Perfect legal!=D>
Tot ceea ce veti putea face pe viitor este sa dovediti, dupa decesul parintelui adoptiv, ca vanzarea a fost, in realitate, o donatie. Numai ca nu varul este cel care va trebui sa dovedeasca ca a platit pretul, ci dumneavoastra veti fi nevoit sa faceti dovada ca nu s-a platit niciun pret. in cazul de fata nu functioneaza prezumtia instituita de art.845 C.civil.
Drept la proprietate
miky76
buna ziua!Am si eu o intrebare legata de o proprietate a parintilor mei. Mai exact am fost infiata e sora tatalui meu in anul 1990 si imediat dupa ce au iesit ... (vezi toată discuția)