avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentare - citatie cu privire la angajare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentare - citatie cu privire la angajare

Buna seara. Am primit zilele acestea o citatie de la Politie, pentru a ma prezenta la ei cu privire la pensia alimentara si angajarea mea. Detaliile problemei sunt urmatoarele: am sub 22 de ani, urmez o facultate si primesc pensia alimentara de la un parinte. Problema este ca m-am angajat de ceva timp pentru a-mi acoperi cheltuielile lunare. Vreau sa stiu daca exista posibilitatea sa imi pastrez pensia alimentara. In cazul in care nu se poate, ce imi recomandati sa declar la politie si ce decizie sa poate lua in cazul in care sunt gasit vinovat. Orice alta intrebare sau sfat, va rog sa il scrieti in raspuns. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:37, 5 Martie 2009
romascanu a scris:

Si ce treaba are Politia cu pensia dvs. alimentara?
Acesta poate fi cel mult un litigiu pur civil (de micsorare/sistare a pensiei) in care politia n-are ce sa caute.
Parintele debitor e prieten cu vreun tovaras militian pe care vrea sa-l folosesca pe post de bau-bau?
I-ati facut vreodata parintelui vreo plangere pentru neplata pensiei?
Daca nu, eu cred ca v-ar sta bine cu un avocat dupa dvs. ca sa faca un picut de balci pe-acolo. (am mai vazut situatii in care politistul cu o foaie A4 in mana pe post de "dosar" se amesteca in litigii de munca...pentru cei slabi de inger).

Asa cum am scris, citatia a venit de la Politie. Nu stiu ce inseamna asta. Imi imaginez ca ar fi trebuit sa vina de la judecatorie motivul fiind cel precizat de dvs ( de micsorare / sistare a pensiei ). Dar problema este cum sa fac in acest caz. Daca ma prezint, ce sa zic ? Si deasemenea inainte sa fac orice declaratie, trebuie sa mi se spuna de ce sunt citat. Corect ?
:offtopic: Va rog nu postati mesaje consecutive, puteti edita ceea ce ati scris deja daca doriti sa adaugati. Multumesc!
Din ceea ce scrie pe citatie nu cred ca este vorba despre pensia alimentara. Cred ca cel mai bine este sa vedeti la politie pentru ce sunteti chemat. Poate ar fi indicat sa mergeti insotit de un avocat.
2007_rozi a scris:

Din ceea ce scrie pe citatie nu cred ca este vorba despre pensia alimentara. Cred ca cel mai bine este sa vedeti la politie pentru ce sunteti chemat. Poate ar fi indicat sa mergeti insotit de un avocat.

Dar este posibil ca Politia sa se bage cu nasul in asemenea cazuri fara ca nimeni sa le solicite ajutorul ? Adica un fel de autosesizare ?
Timp de 2 zile tatal meu vitreg a fost contactat de 2 politisti, pentru a stabili o intalnire cu ei. Nu au spus la telefon ce vor dar cel mai probabil pt o mita ceva. Ce recomandati in acest caz. Sa ii denunt ? sa le fac o plangere ?

Alte discuții în legătură

Plangere penala mirka mirka buna ziua, -fostul sot imi tot face plangere penala pt ca nu ii trimit pensia alimentara pt copil care i-a fost incredintat lui este a 3-a plangere in 4 ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea unor politisti! TheOne2012 TheOne2012 Buna seara, [b]Pe scurt[/b]. Am fost oprit in trafic si am primit o amenda pentru nefolosirea luminilor de intalnire pe timp de zi plus inca o amenda ... (vezi toată discuția)
Frauda caz penal mioara24 mioara24 buna ziua .am o problema mare din punctul meu de vedere si as vrea sa imi spuneti ce trebui sa fac .de dimineata m-am trezit cu politia la usa eu care nu am ... (vezi toată discuția)