avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Medierea - se pregateste un \'\'atac\'\' legislativ?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Medierea - se pregateste un ''atac'' legislativ?

Detine cineva informatii cu privire la un "atac" legislativ iminent al unbr asupra profesiei de mediator ?
Cel mai recent răspuns: mediator_comeaga , utilizator 07:38, 12 Mai 2013
Un atac asupra profesiei de mediator...legislativ, din partea UNBR. Dar de când UNBR se ocupă cu ,,atacuri legislative,, ? A, dacă vă referiţi la faptul că anumiţi avocaţi, de regulă cei care nu sunt şi mediatori, le cam poartă sâmbetele mediatorilor, este o altă problemă.Este deja de notorietate acest aspect, şi s-ar dori să se iniţieze ceva pe la Curtea Constituţională, dacă la 1 august va intra în vigoare sancţiunea indaminsibilităţii cererii de chemare în judecată în cazurile în care părţile nu se prezintă la şedinţade informare privind avantajele medierii.
Am remarcat faptul că dvs., dle Lazăr Gh., uneori deschideţi câte un topic în care postaţi doar câte câte un smile larg .V-am şters vreo două asemena topicuri. Topicul de faţă mă duce cu gândul la faptul că aţi putea avea avea o anumită legătură cu acel pretins ,,atac legislativ iminent,, . V-aş ruga să vă abţineţi pe cât puteţi la astfel de mesaje postate în scop şicanator la adresa profesioniştilor mediatori. Nu de alta, dar scopul acestui forum este altul, şi fiecare profesie îşi are rolul său , distinct . Mulţumesc pentru înţelegere .
Si eu am remarcat de-a lungul timpului postarile colegului nostru de forum si m-am intrebat ce sta dincolo de ele.

Daca ele au la baza doar interesul legat de profesia de mediator, nu e nicio problema, insa de multe ori pareau ca invita "la tranta". Asta daca am interpretat eu corect emoticonul care initia uneori topicul, adica acesta :training:

Sper ca domnul LazarGheorghe sa aiba doar un simt al umorului mai special. Este firesc sa adreseze intrebari legate de subiectele care il intereseaza sau preocupa, acesta este scopul acestui forum, doar sa pastram discutia la nivelul unui dialog constructiv si de interes si pentru altii.

Pe mine ma intristeaza sincer astfel de zvonuri, am tratat totdeauna cu consideratie avocatii.
Bună seara, Irina :)
ªi eu am considerat că domnul Lazăr are simţul umorului , dar trebuia să şterg topicurile care conţineau doar smile-uri.
Cât despre zvonistica cu pricina, s-a mai auzit câte ceva, însă s-ar aştepta momentul 1 august. Atacurile la adresa profesiei de mediator nu sunt o noutate , însă, dacă se pregăteşte vreun atac, acesta nu este la adresa profesiei ( de această dată) , ci se referă la intrarea în vigoare a sancţiunii privind inadmisibilitatea cererii de chemare în judecată, al cărei termen de intrare în vigoare a fost prorogat până la data de 1 august.
Dacă va fi aşa, vom vedea şi vom comenta la momentul respectiv.
Nu am vrut supar pe nimeni. Am absolvit cursul de mediator recent si intentionez sa ma autorizez. Se vehiculeaza ca o parte a unbr nu vede cu ochi profesia de mediator.
Imi cer scuze daca s-a inteles gresit mesajul meu si pentru smile-uri.
Multumesc.
Stimate coleg LazarGheorghe,

In acest caz, va dorim succes si bun venit in pofesie, daca veti decide sa va autorizati!

Ceea ce ati auzit este real (legat de atitudinea neprietenoasa a anumitor avocati), ca si zvonurile privind contestarea prevederii respective la Curtea Constitutionala. "Bucurosi le-om duce toate, de e pace, de-i razboi."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere barou feb. 2010 - definitivi - alte profesii juridice ContSters128473 ContSters128473 Daca se tine examenul de la Sibiu, oare mai merita sa mai mergem cei cu vechime sau cu titlul de doctor? Nu ar fi mai bine sa asteptam decizia Curtii ... (vezi toată discuția)
Litigiu bazat pe un act aditional adriea2007 adriea2007 MS. Monya, dar \"...pe o durata de cel putin 1 an, dupa promovarea examenului de absolvire..\" Cursul a durat si el 1 an, din 19.05.2006 pana in 19.05.2007. (vezi toată discuția)
Ajutor. reconstituire vechime in munca pentru fostii tarani cooperatori ? didutzu didutzu Buna ziua stimati specialisti ai dreptului. Am si eu rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema: Cunoaste cineva ceva practica judiciara in materia ... (vezi toată discuția)