avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie cartea funciara
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie cartea funciara

Buna ziua,

Sunt executata silit. Vineri vor sa imi puna casa in vanzare. am negociat cu executorul sa dau ceva bani ..un avans mare si rate mari ( altfel nu se poate) pana in aprilie 2014.

Intrebare:

In tot acest timp, pot veni si alti creditori sa se inscrie in cartea funciara?

Daca da, cum imi pot proteja casa? exista vreo posibilitate sa numai vina si altii pe cap?(excludem plata integrala ca nu am cu ce).

Daca in decursul acestui an se intampla ceva si intru din nou in imposibilitate de plata oare se mai poate negocia?

Oare aveti idee cat costa radierea in regim de urgenta din cartea funciara?

Multumesc,

Cel mai recent răspuns: ancut75 , utilizator 11:20, 11 Mai 2013
Nu-i puteti tine la distanta nici pe ceilalti, decat daca va intelegeti si cu ei pt plata esalonata.
Nu va ingrijorati pt costurile radierii, macar sa ajungeti in postura sa cereti radierea, asta se va intampla cand veti achita datoria.
Radierea din cartea funciara nu se poate realiza decat in baza dovezii achitarii integrale a sumei pentru care a fost intocmit titlul executoriu
Daca exista mai multi terti fata de care aveti debite neachitate,nu aveti temei legal a solicita ca acestia sa nu desfasoare demersuri de recuperare debit
Radierea somatiei din CF poate fi facuta in orice situatie, cu conditia ca cel ce o cere sa fie executorul care a inscris-o, sau doar dupa plata creantei, daca cererea o face debitorul.

Doar daca vindeti imobilul, puteti sa il salvati de riscul executarii de catre alti creditori.


Multumesc pentru raspunsuri. Ce bine ca existati!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotărâre judecătorească executorie imobil cu alt proprietar andra-celia andra-celia Bună ziua. Vă rog să mă ajutați cu următoarea problemă, tatăl meu a fost dat în judecata în anul 2014 de către o firmă de asigurări, deoarece a ... (vezi toată discuția)
Juridic eelena.neacsu eelena.neacsu am girat cu casa la serviciu si acum sunt in somaj.Ce trebuie sa fac pentru a ridica ipoteca de pe casa,deoarece as dori sa vand casa? (vezi toată discuția)
Radiere act executare carte funciara biancaloredana biancaloredana Buna ziua ! Va rog sa imi spuneti cum se poate proceda pentru radierea unui inscris de executare din cartea funciara , care este vechi de 20 ani ? A fost vorba ... (vezi toată discuția)