avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale in legatura cu o firma de cablu/internet
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

in legatura cu o firma de cablu/internet

Salutare ...#-o Am si eu o problema :am facut un contract pe data de 26.09.07 cu aceasta firma de cablu pe termen de 1 an . Acum au venit rds la noi in oras, avand o oferta mai buna am facut contract la ei ... cand am fost sa reziliez contractul cu firma actuala mi-se spune ca acest contract s-a prelungit inca un an si ca nu pot sa il reziliez iar daca nu platesc ma vor da in judecata. #-o Acum am contract si la rds ce pot face in momentul de fata ? mai jos am cateva linkuri cu contractul:((: [ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
Probabil ca in contractul dvs. initial era mentionata o clauza care prevedea faptul ca la expirarea duratei initiale contractul se prelungeste automat cu inca un an in cazul in care dvs. nu va exprimati expres intentia de incetare a acestuia.. Consultati contractul si vedeti care sunt modalitatile de reziliere (preaviz, notificare scrisa, etc) si actionati in consecinta.
Din prima pagina a contractului anexat de dumneavoastra reies cele spuse de colegul meu.Pe viitor,cititi mai bine orice semnati.
Acum nu mai am nici-un serviciu prestat e acestia sunt debransat total avand facturile achitate la zi pana in data de astazi daca nu mai platesc incontinuare ///#-o :sorry:ma pot da in judecata? :(( dar pentru contractul care s-a prelungit nu am semnat nimic #-o

daca fac o reclamatie la protectia consumatorului rezolv ceva?



multumesc Sorin si Leo
Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2009
Gabriela Mihai, Avocat
Este foarte simplu sa reziliezi contractul.
In primul rind, observ ca nu ai semnat prima pagina din contract. Prin urmare, nu esti obligat sa respecti acele clauze de prelungire automata.
Firma va spune: Dar ai semnat contractul.
Tu vei spune: Da, am semnat contractul, dar aceasta prima pagina nu este contractul pe care l-am semnat eu. Nu poarta semnatura mea. Contractul pe care il am eu, si pagina pe care am semnat-o eu (pagina 2) spune:
"art. 6.3 - Prezentul contract inceteaza la expirarea termenului de un an"
Bineinteles, ca tu nu mai ai exemplarul tau din contract ca sa se poata verifica. ;-)
.......................
Vei refuza la plata factura urmatoare.
Oricum, iti spun ca firmei nu ii va conveni sa emita facturi aiurea (sa plateasca TVA aiurea) si apoi sa alerge prin tribunale sa recupereze 3 lei de la tine.

O regula fundamentala a contractelor este urmatoarea: se semneaza fiecare fila din contract de ambele parti: prestatorul, beneficiarul.

Sunt absolut sigur ca vei reusi sa reziliezi rapid contractul, prin acordul partilor.

Alberto Kurtyan
I
multumesc mult Alberto:D;)

Alte discuții în legătură

Contract rds_rcs clientX clientX Am un contract pe firma cu RDS, pe care doresc sa-l reziliez. Am platit la zi toate facturile, am depasit de mult perioada minima contractuala (1an). Problema ... (vezi toată discuția)
Facturare rdstel MURO MURO buna ziua ! am si o problema legata de rds&rcs si anume cu serviciul rdstel . 1. perioada de facturare - conform sitelui si al contractului semnat ei - rds& ... (vezi toată discuția)
Valabilitate contract vasile cel mare vasile cel mare O firma de salubritate a incheiat un contract cu noi, sot si sotie, proprietari ai unui apartament. Pe contract apare numai sotul, iar de semnat, a semnat ... (vezi toată discuția)