sigur ca da, doar singur o sa va paltiti toate taxele, angajati-va in functie de pregatirea si diploma care o aveti. Ori ca asociat unic, din cite stiu, mi se pare ca trebuie sa va angajati administaror, pentru ca nu puteti semna pe cea ce avizati in calitate de unic asociat. Mare atentie sunt foarte multe firme in aceiasi situatie care au fost luate la puricat de finante. Intrebati la ei de norma care va obliga.
Din ce am auzit pana acum referitor la angajarea asociatului unic la propria firma, am inteles ca nu se poate asa ceva.
Si am cautat putin pe interet, si uite ce am gasit:
"- juridic asociatul unic se poate angaja la firma lui
- practic itm-ul refuza inregistrarea contractului pe motiv de aceeasi semnatura si in stanga si in dreapta
metode de rezolvare:
- legala: proces, exista precedent, nu exista motiv sa nu castigi
- practica: delegi pe cineva sa semneze contractul dar trebuie sa vezi cum arata statutul societatii si daca ai voie."
Bafta in continuare
Te angajezi ca Director General la societatea ta si iti faci contract de munca.Simplu.
Buna, potrivit art.5 alin.1 pct.IV lit.a) din Legea nr.19/2000( legea pensiilor)esti asigurat obligatoriu prin efectul legii, motiv pentru care te sfatuiesc sa te grabesti sa mergi la Casa de Pensii din Judetul unde ai domiciliul si sa inchei o declaratie in acest sens, platesti din mana contributia intreaga (34%) si ca rezultat ai Carnet de munca, si perioada respectiva reprezinta stagiu de cotizare ( vechime in munca).
Asociat unic
sogedacom
in calitate de asociat unic al societatii pot sa-mi fac si angajare la aceasi societate?
mentionez ca societatea este un SRL mic cu 6 angajati.
multumesc (vezi toată discuția)