avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Conditii deschidere firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Conditii deschidere firma

Buna seara!
In viitorul apropiat eu,sotul meu si alta pereche apropiata noua,intentionam sa ne asociem si sa deschidem o firma( in acte eu si cealalta fata vom si asociati-administratori)..dar de aici de nasc o multime de intrebari:
1. Care sunt cele mai avantajoase/recomandate "metode" pentru infiintarea unei societati?
2.Sotul meu beneficiaza timp de 2 ani de un stimulent de insertie crestere copil (a mai ramas un an din cei 2)..daca eu o sa figurez in actele firmei vom mai primi acel stimulent?
3. Ce obligatii si beneficii avem,mai ales ca asociti,tinand cont ca tot noi vom sta si la vanzare.In special ce obligatii fiscale avem?
si..cea mai importanta intrebare:
4. Am un credit neachitat,deci ma incadrez in categoria "rau-platnici"...care pot fi pe viitor consecintele cauzate de acest lucru?
Multumesc mult anticipat! O seara placuta!
Cel mai recent răspuns: loreesha , utilizator 21:36, 12 Mai 2013
Buna ziua,
1. Va sfatuiesc sa va orientati spere un SRL sau SRL-D daca aveti toti sub 35 de ani.
2. Daca alegeti SRL, este suficient sa va duceti la ORC local si cei de avolo va intocmesc actele gratuit. Taxele de infiintare nu sunt mari iar contabilitatea se tine usor de oricare dintre dumneavoastra daca aveti cele mai mici cunostinte in materie.
Va veti duce cu actele de identitate si cu actele doveditoare ale proprietatii pentru sediul social si punctul de lucru.
3. Pentru intrebarea 3, Obligatiile si beneficiile se vor stabili in functie de cotele de participare la societate.
4. Pentru intrebarea 4, Nu are legatura societatea cu situatia dumneavoastra de rau platnic, din contra, poate din venituri puteti sa va reveniti.
av. Gabriel Klein Kiritescu
dar daca optam pentru SRL-D?nu aveam prea multe cunostinte despre aeasta varianta. am incercat sa ma documentez un pic...dar intrebarea mea este daca trebuie neaparat sa avem angajati sau sa ne facem noi contracte de munca? puteti sa-mi imi dati pe scurt cateva detalii despre srl-d?va multumesc tare mult. o zi buna
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2013
loreesha, utilizator
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:
contabilitatea se tine usor de oricare dintre dumneavoastra daca aveti cele mai mici cunostine in materie.

In nici un caz
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere societate comerciala toadera toadera Buna Seara! Ma numesc Andra, am 24 de ani și astăzi mi s-a propus de către cineva din familie sa deschidă o societate comerciala pe numele meu (o ... (vezi toată discuția)
Codebitor liviu.c liviu.c Buna ziua. Am contractat un credit anul trecut cu denumirea de abonament bancar.Valoarea este de 10.000 de euro,nu platesc rate la el ci un comision de 2 % ... (vezi toată discuția)
Schimbare administrator-asociat srl cu 3 asociati egali whynotsteff whynotsteff Buna ziua, Sunt asociat intr-un SRL cu 3 asociati, cu parti egale. Administratorul societatii este si asociat. Unul dintre asociati a data procura notariala ... (vezi toată discuția)