avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce act legal pot face care sã nu fie atacat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce act legal pot face care sã nu fie atacat?

M-am recăsătorit acum doi ani. Am doi copii din prima căsnicie. Actualul meu soţ nu are copii nici cu mine nici din cealaltă căsnicie. El are mama în viaţă şi o soră care la rândul ei are o fetiţă. Ce act putem face care să îmi dea dreptul la toate bunurile lui în caz de (Doamne fereşte!) decesul lui. El are pe numele lui căteva terenuri, o maşină şi a luat un apartament (prin prima casă) înainte de a ne căsători cu un an.
Cel mai recent răspuns: Flori10 , utilizator 23:22, 31 Mai 2013
Stimată doamnă,

Cel mi simplu ar fi să facă un testament.

Cu stimă
In cazul decesului sotului aveti dreptul la toate bunurile lui, dar nu in totalitate ci o anumita cota, in functie de rudele sotului ramase in viata in acel moment . Pentru a intra in posesia a tot ce detine sotul ar trebui ca acesta sa va vanda in timpul vietii aceste bunuri, dar e greu de crezut ca se va intampla.
O alta varianta ar fi sa va lase prin testament ceea ce detine.
Cea mai simpla varianta ar fi testamentul, insa avand in vedere ca nu stabilim ordinea inmormantarilor, daca la decesul sotului dvs mama dansului este in viata va putea cere reductiunea testamentului pentru cota ce I se incalca de rezerva succesorala. Dca va doneaza este acelasi lucru.....sa va vanda ar putea insa trebuie sa aveti un alt regim matrimonial acela al separatiei de bunuri, altfel nu se poate .
Actul de vanzare cumpărare e valabil între soţi? Am înţeles că s-a dat o lege în sensul ăsta. E valabil şi pentru noi având în vedere situaţia noastră? Sora lui nu are nici un drept de moştenire? Are doar mama lui? Vă mulţumesc anticipat!
Contractul de vanzare-cumparare poate fi perfectat intre soti, insa poate fi desfiintat, in cazul in care acesta reprezinta, de fapt, o donatie deghizata.

Poate fi incheiat un contract de intretinere.

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietate. posibilitatea de a dispune prin acte oneroase sau cu titlu gratuit. modalitati cami250786 cami250786 Buna ziua, O prietena apropiata are sotul bolnav de cancer in stadiul 4 si au in proprietate impreuna un apartament , o garsoniera si o masina.Mama sotului ... (vezi toată discuția)
Testament in favoarea sotiei ContSters223764 ContSters223764 Buna ziua, As vrea sa stiu si eu o metoda buna prin care se poate lasa mostenire toata averea de catre sot, sotiei acestuia in urma decesului fara ca, copii ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu vrea să înfieze copilul actualei soții. care vor fi cotele de moștenire dacă face acest lucru? CocăT CocăT Buna seara! Suntem 3 frati. Parintii nostri au divortat in urma cu 2 ani. In prezent locuim intr-un apartament in capitala impreuna cu mama noastra. ... (vezi toată discuția)