M-am recăsătorit acum doi ani. Am doi copii din prima căsnicie. Actualul meu soţ nu are copii nici cu mine nici din cealaltă căsnicie. El are mama în viaţă şi o soră care la rândul ei are o fetiţă. Ce act putem face care să îmi dea dreptul la toate bunurile lui în caz de (Doamne fereşte!) decesul lui. El are pe numele lui căteva terenuri, o maşină şi a luat un apartament (prin prima casă) înainte de a ne căsători cu un an.
Ce presupune regimul separaţiei de bunuri??? Soţul meu e dispus să-mi înfieze fata. Fata mea are 20 de ani dar este în clasa a XII - a pentru că am dat-o la şcoală la 8 ani datorită unor pb. de sănătate ale fetei. Eu sunt căsătorită cu actualul soţ de 2 ani, iar soţul meu are 50 de ani. Eu nu prea sunt de acord cu înfierea pentru că fata îşi pierde toate drepturile de moştenire de la tatăl natural. Ar fii posibilă înfierea???...dacă nu există altă posibilitate care să îmi dea dreptul la bunurile sale în caz de deces. Am fi vrut să ne construim o casă pe terenul lui dar nu îmi vine să muncesc şi să investesc în ceva ce ar putea fii împărţit cu sora sau mama lui.