avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatie patiserie de la parterul blocului pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatie patiserie de la parterul blocului pentru mirosuri si zgomot

Buna,
Unde se poate face reclamatie pentru o patiserie care s-a deschis la parterul blocului unde locuiesc. Stau la etajul 2 si de cand s-a deschis aceasta patiserie in baie am mirosul specific de patiserie (branza in special.....) dar cel mai enervant este un tiuit continuu de la instalatia de aerisire ce dureaza de la 6 am pana la 11pm.
Daca stiti unde trebuie sa ma adresez pentru aceste probleme va rog ajutati-ma deoarece administratorul blocului spune ca el nu poate face nimic.
Precisez ca parterul intregului bloc este destinat spatiilor comerciale (banci, haine, etc)
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:56, 12 Mai 2013
~ Conținut șters la cerere ~
...pun pariu ca e "mano a mano" cu administratorul, de aceea vreau sa stiu unde ma pot plange de problemele enumerate....miros si tiuit.
BODEALEX a scris:

Verificati ( Administratia ) deasemenea daca respectiva Patiserie are urmatoarele autorizatii:

In speta mentionata persoana fizica proprietar nu detine temei legal a impune unitatii economice prezentarea documentelor de infiintare si functionare
Referitor la mirosuri ,sesizati oficial autoritatea de sanatate publica care detine competenta in solutionarea de astfel de situatii
Da persoana fizica nu poate impune prezentarea documentelor dar operatorul ca si oricare operator are obligatia prin lege de a afisa la vedere toate atoriazatiile necesare : de functionare , de la ansv, isu , itm etc. iar in cazul in care locatari asociatiei de locatari nu au semnat ca sunt deacord cu deschiderea activitati in blocul lor nu vad cum a primit autorizatie legala de functionare de la primarie pentru acel puct de lucru . Poate administratorul a facut un tabel cu locatari si a semnat el in locul lor dupa care si-a primit spaga de la proprietarul patiseriei iar locatari au cazut de fraieri. In cazul in care v-ati dat acordul scris inseamna ca prin acel acord ati luat la cunostinta de toate dezavantajele si avantajele. MAI STIU EU PE UNI CARE TOT ASA AU SEMNAT CA SI PROSTI CA AU RAVNIT LA NISTE CASEROLE CU PRAJITURI IAR MAI APOI AU TREBUIT SA SUPORTE GALAGIA INFERNALA PE CARE O FACEA MALXORUL UNUI LABORATOR DE PATISERIE DE LA 6 DIMINEATA PANA NOAPTEA LA 1 DE AVEAI SENZATIA CA ISI IA BLOCUL ZBORUL . Daca ati semnat insemna ca nu prea mai aveti multe de facut !
Este posibil sa fie invinuit cineva ca a comis crime in timpul celui de-al doilea razboi mondial chiar daca s-a nascut in 1960!#-o
Nu administratorul accepta sau isi da acordul sau aproba stabilirea unui punct de lucru ori ceva de acest gen intr-o asociatie, ci presedintele asociatie, comitetul executiv si vecinii direct afectati (cei de deasupra in acest caz).
Apoi, avand in vedere ca @nushu spune:
Precisez ca parterul intregului bloc este destinat spatiilor comerciale (banci, haine, etc)

conducerea asociatie nu a fost intrebata de cei care functioneaza acolo pentru ca legea nu-i obliga la asa ceva. Doar in situatia schimbarii proprietarului, a schimbarii obiectului de activiate..., cei de la mediu obliga firma sa publice in presa intentia de incepere a activitatii la dresa respectiva. Orice persoana afectata de aceasta activitate are la dispozitie 45 de zile sa sesizeze si sa se opuna acordarii avizului de incepere a activitatii respective.
Asadar asociatia (si cu atat mai mult administratorul) pot sa nu aiba nici o legatura autorizarea activitatii agentilor economici de la parterul blocului.

Dar nu disperati. Orice proprietar din bloc care este deranjat de activitatea acelei firme se poate adresa politie, primariei, directiei de sanatate publica..., direct sau prin intermediu conducerii asociatiei de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Simigerie la parterul blocului viorel6060 viorel6060 Buna ziua. In spatiul comercial de la parterul blocului meu s-a deschis o simigerie ce are gura de evacuare a cuptorului in spatele blocului la nivelul ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru - patiserie in spatiu comercial alexaxa alexaxa buna ziua, doresc sa deschid o patiserie intr-un spatiu comercial pa parterul unui bloc de locuinte. spatiul este \\"spatiu comercial\\" din constructia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua la parterul blocului in care locuiesc , in bucuresti ... Chris CRISTINA Chris CRISTINA Buna ziua La parterul blocului in care locuiesc , in Bucuresti , sector 2 se afla un spatiu comercial este prevazut astfel din constructie .Din nefericire ... (vezi toată discuția)