Functionez ca PFA,neplatitor de TVA.
In urma unui control ,s-a constatat ca in anul 2009 (spre sfarsit) am depasit plafonul TVA si pus sa platesc TVA-ul aferent de la 2.02.2010 pana la data controlului(suma este destul de mare).
Am facut contestatie si in functie de raspuns voi apela la justitie.
Dar pana atunci, ce trebuie sa fac ca in cazul in care pierd si in justitie sa nu imi ingreunez si mai rau situatia financiara.
Exista posibilitatea unei esalonari a platii,astfel incat sa pot si trai si sa-mi platesc si datoria?Daca da,pe ce perioada se poate face esalonarea? Se tine seama de veniturile anilor anteriori?
Va multumesc si probabil voi reveni pentru alte lamuriri.
Acum in ce situatie va aflati? Sunteti inregistrat ca platitor de T.V.A.? De cand? Ce activitate desfasurati? O faceti si acum? Cand a venit controlul?
Sunt multe intrebari si raspunsul la fiecare da o solutie sau poate naste altele.
controlul a inceput pe 1,04(luni) deja vineri eram "executat":bun de restituit tva din 2010 pana in prezent,pentru o depasire a plafonului de 310lei(recunosc,greseala imi apartine);
in urma controlului am fost inregistrat din oficiu ca platitor de tva(parca incepind din 14 apr),mi-au blocat contul bancar;
am anticipat acest lucru si l-am golit;
daca este necesar va pot da mai multe detalii;
in prezent sunt in perioada de contestatie,am depus-o vineri 26 apr;
in functie de raspuns voi face contestatie in justitie;
ce fac intre timp? ma pun pe returnat tva-ul?
am activitate de proiectare si consultanta pe care o practic inca(trebuie sa traiesc);
va multumesc si astept sfaturi.
dar nu mi s-a interzis sa functionez ca PFA;am inteles ca facturile eliberate de mine trebuie sa aiba TVA,doar ca banii care intra in contul bancar(blocat) sunt automat varsati in contul de plata a TVA-ului;
in cazul in care,Doamne-fereste,mi se respinge contestatia si ulterior pierd si in justitie,exista posibilitatea unei esalonari a platii datoriei?daca da,care ar fi termenii si perioada de esalonare?
multumesc.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Tva persoane fizice
marmo
O persoana fizica poate plati TVA? Mentionez ca nu sunt inregistrata ca PFA si pentru veniturile realizate in decursul unui an am platit impozit la stat. Dupa ... (vezi toată discuția)