avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Restituire TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Restituire TVA

Functionez ca PFA,neplatitor de TVA.
In urma unui control ,s-a constatat ca in anul 2009 (spre sfarsit) am depasit plafonul TVA si pus sa platesc TVA-ul aferent de la 2.02.2010 pana la data controlului(suma este destul de mare).
Am facut contestatie si in functie de raspuns voi apela la justitie.
Dar pana atunci, ce trebuie sa fac ca in cazul in care pierd si in justitie sa nu imi ingreunez si mai rau situatia financiara.
Exista posibilitatea unei esalonari a platii,astfel incat sa pot si trai si sa-mi platesc si datoria?Daca da,pe ce perioada se poate face esalonarea? Se tine seama de veniturile anilor anteriori?
Va multumesc si probabil voi reveni pentru alte lamuriri.
Cel mai recent răspuns: tzuku51 , utilizator 13:09, 12 Mai 2013
Acum in ce situatie va aflati? Sunteti inregistrat ca platitor de T.V.A.? De cand? Ce activitate desfasurati? O faceti si acum? Cand a venit controlul?

Sunt multe intrebari si raspunsul la fiecare da o solutie sau poate naste altele.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2013
Iulian MANEA, Contabil
controlul a inceput pe 1,04(luni) deja vineri eram "executat":bun de restituit tva din 2010 pana in prezent,pentru o depasire a plafonului de 310lei(recunosc,greseala imi apartine);
in urma controlului am fost inregistrat din oficiu ca platitor de tva(parca incepind din 14 apr),mi-au blocat contul bancar;
am anticipat acest lucru si l-am golit;
daca este necesar va pot da mai multe detalii;
in prezent sunt in perioada de contestatie,am depus-o vineri 26 apr;
in functie de raspuns voi face contestatie in justitie;
ce fac intre timp? ma pun pe returnat tva-ul?
am activitate de proiectare si consultanta pe care o practic inca(trebuie sa traiesc);
va multumesc si astept sfaturi.
Cred ca o solutie ar fi sa infiintati o S.R.L. ca sa va puteti desfasura activitatea cat timp sunteti in litigiu cu statul.
dar nu mi s-a interzis sa functionez ca PFA;am inteles ca facturile eliberate de mine trebuie sa aiba TVA,doar ca banii care intra in contul bancar(blocat) sunt automat varsati in contul de plata a TVA-ului;
in cazul in care,Doamne-fereste,mi se respinge contestatia si ulterior pierd si in justitie,exista posibilitatea unei esalonari a platii datoriei?daca da,care ar fi termenii si perioada de esalonare?
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva persoane fizice marmo marmo O persoana fizica poate plati TVA? Mentionez ca nu sunt inregistrata ca PFA si pentru veniturile realizate in decursul unui an am platit impozit la stat. Dupa ... (vezi toată discuția)
Executare silita pfa vibana vibana Buna ziua, Ca PFA neplatitor de TVA am depasit in 2008 plafonul de 35000 euro (si nu am declarat din vina mea) iar acum in ianuarie 2010, in urma ... (vezi toată discuția)
Srl declarat inactiv celeonora celeonora Buna seara, Detin un srl ce a fost declarat inactiv in luna februarie 2014 , in conditiile in care societatea are datoriile esalonate pt 60 luni,iar la ... (vezi toată discuția)