avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se aproba CCC daca persoana este si salariata si are ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se aproba CCC daca persoana este si salariata si are si alte venituri?

Ma intereseaza daca am un angajat care doreste sa intre in concediu paternal, dar el este si persoana fizica (nu e autorizata adica PFA) platitoare de TVA, adica dezvoltator imobiliar, deci are la societatea mea contract de munca , cu stagiu de cotizare, dara daca este si persoana fizica platitoare de tva adica dezvoltator imobiliar platitor de tva numai, pot sa-i acord concediu pentru crestere si ingrijire copil pana la 2 ani? Este cumva incompatibil? Intrucat nu am gasit niciunde in lege prevederi de genul acesta!? Are in derulare un proiect imobiliar, are dreptul sa ia indemnizatia ?
Cel mai recent răspuns: andreea_manoiu , utilizator 17:29, 17 Mai 2013
De la firma nu am primit bani sunt niste discounturi doar atat, nu sunt angajat nu am PFA nu inteleg de ce ar fii o problema ca nu castig nimic doar daca faci vanzari la sume colosale....

Am un contract semnat ca si client direct ca sa pot cumpara produse de la ei nu primesc bani de la ei, doar reducere la produse.
1. In aceasta situatie puteti intreba direct la Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS), pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro

2. Daca doriti puteti sa postati si aici raspunsul primit de la ANPIS pentru a vedea si altii care sunt in situatia dvs.
Am sa le scriu va multumesc frumos am sa postez raspunsul de la ei. O zi frumoasa.
Buna ziua,

pt femeile care sunt in situatie am primit un raspuns f. clar si promt de la ANPS.

Va comunicam ca in perioada in care beneficiati de indemnizatia pentru cresterea copilului nu trebuie sa realizati venituri din salarii, sau asimilate salariilor.
Daca achizitonarea de produse nu va aduce venituri, nu exista nici o restrictie.
In cazul in care o perioada veti realiza venituri, plata indemnizatiei se suspenda in acea perioada.
Multumim frumos pentru postarea raspunsului primit de la ANPIS!

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil nikovlad nikovlad buna ziua.pot primi indemnizatia de crestere copil in cazul in care am o intreprindere individuala iar activitatea nu e suspendata dar fara venituri??din ... (vezi toată discuția)
Obtinere venituri fara suspendarea platii indemnizatiei pentru crestere copil andyc25 andyc25 Buna dimineaţa! Sunt, in prezent, in concediu de crestere copil si obtin indemnizatia aferentă. Stiu ca pt a nu-mi fi suspendata plata CCC trebuie sa nu ... (vezi toată discuția)
Venituri indemnizatie crestere copil Andrei198701 Andrei198701 Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu o interpretare a legii, in situatia urmatoare: - Agent de asigurari (viitoare mama), cu contract de agent, ... (vezi toată discuția)