Sunt coproprietar pe o cota de 1/4 din casa si teren , bunuri de care nu m-am putut bucura deoarece ceilalti coproprietari au ocupat abuziv intreaga suprafata de teren si cladire , neacordundu-mi acces . Cu atit mai mult au si distrus pomi fructiferi pe care i-am plantat , iar asupra cladirii au inetrvenit fara acordul meu ( extindere ilegala , amenajari interioare cit si exterioare pentru infrumusetare , si nici pe departe in vederea conservarii ) . Vreau sa va cer sfatul in vederea obtinerii unei despagubiri . In aceasta directie am martori citiva vecini care cunosc situatia ( nu am fost lasat sa-mi exercit dreptul de coproprietar ) Va rog frumos , daca aveti ceva indicatii in aceasta idee , daca am sperante macar in a obtine ceva , si nu in ultimul rind , in viziunea noului cod civil aceste daune se cer pe ultimii 3 sau 2 anu ? Nu prea mi-e clar . Multumesc anticipat . Am vazut in forul ca s-a mai discutat subiectul dar ''pe departe" , nu prea sunt lamurit .Deci : am act de vinzare-cumparare (notarial ) si martori care cunosc situatia foarte bine .