avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ACTIUNE IN PRETENTII
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

ACTIUNE IN PRETENTII

Sunt coproprietar pe o cota de 1/4 din casa si teren , bunuri de care nu m-am putut bucura deoarece ceilalti coproprietari au ocupat abuziv intreaga suprafata de teren si cladire , neacordundu-mi acces . Cu atit mai mult au si distrus pomi fructiferi pe care i-am plantat , iar asupra cladirii au inetrvenit fara acordul meu ( extindere ilegala , amenajari interioare cit si exterioare pentru infrumusetare , si nici pe departe in vederea conservarii ) . Vreau sa va cer sfatul in vederea obtinerii unei despagubiri . In aceasta directie am martori citiva vecini care cunosc situatia ( nu am fost lasat sa-mi exercit dreptul de coproprietar ) Va rog frumos , daca aveti ceva indicatii in aceasta idee , daca am sperante macar in a obtine ceva , si nu in ultimul rind , in viziunea noului cod civil aceste daune se cer pe ultimii 3 sau 2 anu ? Nu prea mi-e clar . Multumesc anticipat . Am vazut in forul ca s-a mai discutat subiectul dar ''pe departe" , nu prea sunt lamurit .Deci : am act de vinzare-cumparare (notarial ) si martori care cunosc situatia foarte bine .
Cel mai recent răspuns: prietenulomului , utilizator 11:16, 12 Mai 2013
Va trebui sa faceti o iesire din indiviziune.

Daunele le puteti solicita si asa, dar atat timp cat nu aveti delimitat exact domeniul de proprietate, atunci toate aspectele sunt discutabile.
Cer expertiza tehnica si de evaluare . e ok ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea si distrugerea proprietatii Vasi94 Vasi94 Buna ziua, o sa trec direct la subiect. Familia mea detine un teren extravilan, care era utilizat pentru agricultura ca si pasune. Va scriu acest mesaj ... (vezi toată discuția)
Vecinul vrea sa taie pomi de pe terenul meu stefanupc stefanupc Buna ziua, Vecinul meu de proprietate a folosit fara acordul nostru (nu a solicitat iar noi nu ne-am interesat) timp de cativa ani (1990-2011) terenul nostru ... (vezi toată discuția)
Somatie pentru demolarea unei imprejmuiri provizorii pe teren extravilan marturie marturie Am primit ieri 25.11.2013 o somatie pentru dezafectarea unei imprejmuirii unui teren (pana pe 6.12.2013) aflat in extravilan (7300m2) pe motiv ca nu am ... (vezi toată discuția)