avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu casatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu casatorie

Buna ziua ,

Daca in perioada preavizului de 20 de zile, angajatul se casatoreste , poate dispune de cele 5 zile libere conform legii ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:46, 13 Mai 2013
Nu , nu se specifica nici o suspendare a preavizului , doar ca daca cele 5 zile urmeaza imediat dupa safarsirea evenimentului , angajatul mai poate beneficia doar de o singura zi libera , fiind singura zi in care mai este angajat , doar daca se pot lua anticipat evenimentului .
Care sunt conditiile prevazute de lege prin care se poate suspenda preavizul ?

Multumesc!
Cele 5 zile nu suspenda preavizul ... nu este motiv de suspendare a preavizului .. sunt zile libere platite ... ele se pot lua in perioada de preaviz, altfel spus se spuprapun peste zilele de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cãsãtorie în perioada de preaviz cataiin cataiin Există următoarea situaţie: În ultima zi de preaviz te căsătoreşti, prima căsătorie şi nu reuşeşti să anunţi angajatorul. Conform CCM ai dreptul ... (vezi toată discuția)
Probleme in caz de disponibilizare cf. art.65, alin1 cm puideurs puideurs Buna ziua, Am 2 probleme, va rog frumos sa ma ajutati: 1. Un angajat este instiintat (prin decizie) ca urmeaza a fi disponibilizat la expirarea celor 20 zile ... (vezi toată discuția)
Zile libere la casatoria angajatului puicuta puicuta Un angajat care se casatoreste la cate zile libere platite are dreptul ? Mentionez ca in ccm nu este prevazut aceasta situatie (vezi toată discuția)