avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlul de proprietate neemis si scuccesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlul de proprietate neemis si scuccesiunea

Buna ziua
Ar trebui,in scurt timp, sa facem succesiunea dupa socrul meu care are o Adeverinta de la o primarie pentru niste terenuri agricole.Nici pana azi nu i s-a eliberat Titlul de proprietate.
Am citit undeva aici ca s-a oprit eliberarea titlurilor de catre Prefecturi de anul trecut.
Este adevarat ?
Ce facem atunci cu succesiunea care are si ea un termen de 1an ?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 19:01, 13 Mai 2013
Succesiunea nu are termen de un an, puteti sa o dezbateti cand doriti. Termenul de un an este termenul de optiune succesorala pt mostenirile deschise pe NCC. Iar pana in doi ani de la deces NU se percepe impozit pe succesiune de 1% .
Daca aveti adeverinta si proces verbal de punere in posesie puteti dezbate succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La cat timp de la un deces mostenitorii pot face succesiunea elenagabi elenagabi Buna ziua, Va adresez rugamintea sa-mi spuneti la cat timp de la deces mostenitorii pot face succesiunea. Va multumesc (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii blueyespaul09 blueyespaul09 Buna ziua! Ambii parinti au decedat, mai intai tatal si apoi mama, de aproximativ 4 luni si avem dedezbatut o mostenire culte 2 surori. Mostenirea consta in ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune dana_popa2009 dana_popa2009 Buna ziua, Tatal meu a decedat anul acesta. Suntem 3 copii. Mama detine un apartament cu 3 camere. Toti trei dorim sa-i cedam mamei partile noastre pentru ... (vezi toată discuția)