avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare cetatean UE la o lucrare in strainantate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare cetatean UE la o lucrare in strainantate

Am un angajat roman care presteaza servicii in Franta.Pot sa mai angajez un cetatean care locuieste in Franta ca sa il ajute la lucrari .In ce conditii.
Astept raspuns cit mai repede.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:30, 16 Mai 2013
Da, mai puteti angaja o astfel de persoana ... angajarea se face in aceleasi conditii ca si pentru persoana care deja lucreaza in Franta.
persoana care vreau sa o angajez este de nationalitate franceza ce pasi trebuie urmati pentru angajare la firma din Romania si apoi delegat in Franta.Stiu ca ei au un alt CNP si nu stiu daca mi-l accepta in d112.
multumesc
Nu cunosc amanunte prea multe legate de D112 , insa angajrea , asa cum am spus, se face ca si pentru un cetetean roman .. incheiere c.i.m., transmitere revisal si apoi delegare/detasare sau se poate trece direct locul de munca in c.i.m. ca fiind in Franta.
Am facut aceeasi pasi contract de munca ,revisal ,decizie dar la d112 pentru financiar imi da eroare cnp.Am inteles ca trebuie un cnp dat de catre statul roman pentru rezidenta dar persoana respectiva nu vine deloc in Romania .
multumesc
In acest sens, va trebui sa va trimita documentele necesare obtinerii acelui CNP ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cetatean ue si detasare in alta tara ue miruna82 miruna82 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: o societate doreste angajare unui strain, cetatean UE. Conform OUG 102/2005, acesta in termen de 3 luni de ... (vezi toată discuția)
Angajare persoana din ue (spania) in romania Olivia E Olivia E Buna ziua, Un cetatean din Spania s-a prezentat la noi la interviu si dorim sa il angajam. Problema este ca la completarea registrului de evidenta al ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean roman, domiciliul in germania pentru activitate in germania! danielaharamuz danielaharamuz Firma romaneasca doreste angajarea unui cetatean roman cu domiciliul in Germania de douazeci de ani, pentru activitate pe teritoriul Germaniei(menaj). ... (vezi toată discuția)