avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general deplasare externa avans
Discuție deschisă în Contabilitate în general

deplasare externa avans

Unul dintre salariati pleaca in delegatie in Germania.I se da avans dar banii nu-i ajung si cheltuie din banii proprii.
542=5314 2000 EUR
Ce note se fac mai departe,in final 542 ar ramane pe minus.E ok asa,urmand sa i se returneze salariatului banii pe care i-a pus de la el?
Cel mai recent răspuns: nicolpa , utilizator 16:35, 4 Martie 2009
Deci
La data plecarii 01.01.2009
- primirea avansului
542=5311 cu 100

La data sosirii
-625=542 cu 220
-542=5311 cu 120

Prin urmare, persoana a pus din buzunar 120 cere se va inregistra in momentul decontarii, nu in ziua in care i-a cheltuit, pt ca asa cum zice si doamna de mai sus, nu are nimeni habar ce cheltuie omul in Congo

La plecare contul 542 este debitor
La sosire contul 542 se soldeaza

Daca la sosire, angajatul preda decontul si nu-i sunt inapoiati banii este o problema, angajatul se va supara si isi va da demisia, alta nu vad; desigur ramane si un sold creditor pe 542 care nu ar trebui sa incurce pe nimeni, dar recomand inchiderea lui pana la sfarsitul lunii respective
Corect!=D>
Multumesc,asta vroiam sa stiu daca 542 poate ramane cu sold creditor,stiu ca decontul se face in ziua sosirii,ma rog in 48 ore,la cursul din ziua in care preda decontul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deconturi de cheltuieli felisana felisana Am o mica nelamurire. Cand vine angajatul din delegatie prezinta decontul de cheltuieli la care sunt anexate bonurile fiscale si chitantele ce reprezinta ... (vezi toată discuția)
Monografie deplasare rusflorentina2007 rusflorentina2007 Suntem firma de transport marfa si avem masinile in Belgia.Problema mea este urmatoarea: inregistrez ordn. de deplasare 625=542 dar soferii nu isi iau banii ... (vezi toată discuția)
Factura externa cu plata in numerar Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna ziua! As avea nevoie de un sfat de la dumneavoastra deoarece pana acum nu m-am confruntat cu aceasta situatie. In 25 aprilie patronula a plecat in ... (vezi toată discuția)