avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Durate normale de functionare
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Durate normale de functionare

Sunt II si am achizitionat pentru desfasurarea activitatii 2 instalatii de irigatii (coloane din plastic cu aspersoare,coturi,dopuri etc), o instalatie de picurare (banda de plastic cu robineti), o motosapa si o masina de erbicidat.
Pentru a calcula amortizarea ce durate de functionare pot sa utilizez?Unde trebuie incadrate?Amortizarea o calculez prin metoda liniara?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:49, 17 Mai 2013
Completati fisa mijlocului fix: codul de clasificare 2.1.21.1.2.- utilaje si instalatii pentru irigatii; 8 ani
2.1.21.1.1.- masini pentru administrarea ingrasamintelor, aparate si
dispozitive pentru tratarea culturilor (stropit, pr afuit). 4 ani
Amortizare liniara. Completati fisa de operatiuni divere pentru cheltuielile cu amortizarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiect de inventar sau mijloc fix Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna ziua! Firma mea este o firma de constructii neplatitoare de TVA si platitoare de impozit pe profit. Intr-o luna a achizitionat o betoniera care are ... (vezi toată discuția)
Trecerea pe cheltuieli a unei instalatii gpl montata pe taxi emilia1961 emilia1961 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv. Am un IF cu activitate taxi. Am pus (in luna Ianuarie 2011) pe masina de ... (vezi toată discuția)
Delimitare coloana comuna incalzire/responsabilitatea proprietarului leqchen leqchen Buna ziua, (incerc sa tin scurt primul meu mesaj pe acest forum) Ei: Bloc vechi, tevi vechi si ruginite, centrala proprie a blocului, fara robineti de ... (vezi toată discuția)