avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despartire in fapt sau divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despartire in fapt sau divort

as dori sa stiu daca la notar se poate face vreun demers pentru despartire in fapt sau singura varianta ar fi divort ( de comun acord).se poate fixa pensie de intretinere pt copil minor rezultat in urma casatoriei sau trebuie deschis proces pt asta?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:28, 13 Mai 2013
Daca ambii soti sunt de acord cu privire la toate aspectele divortului, inclusiv in ceea ce priveste copilul minor, divortul se poate realiza la notar. In caz contrar singura solutie este formularea unei actiuni in instanta. Nu exista separatia in fapt care sa poata imbraca o forma juridica, tocmai de aceea se numeste in fapt.
Si in cazul in care partile sunt de acord asupra tututor capetelor de cerere privind locuinta minorilor, pensia de intretinere, reluarea numelui, etc. cu costuri mai mici si mai rapid, divortul se poate pronunta la instanta de judecata.
succes.
av.M.Hornea
Daca nu v-ati hotarat inca sa divortati dar locuiti separat si nu doreste sa contribuie la intretinerea minorului, puteti cere in instanta sa se stabileasca o pensie pe care s-o plateasca in favoarea minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si copil minor rezultat din aceasta casatorie anamaria_25 anamaria_25 Buna ziua fiti amabili,sunt casatorita de aproape 6 ani si avem un copil minor in varsta de 2 ani jumatate.am dori sa stim ce implica cele 2 proceduri(pe cale ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara! magonel magonel se poate obtine pensie alimentara fara divort? (vezi toată discuția)
Sunt separat în fapt de soția mea și cresc singur copilul pe care îl avem. cum o pot obliga să contribuie la cheltuielile cu creșterea lui? Stefan cerbu Stefan cerbu Buna ziua. Am intrebare eu si sotia mea stam separat avem un copil de 4 ani la lasat mie dar nu se mai intereseaza de el ce pot sai fac sa poata contribui la ... (vezi toată discuția)