avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului

Buna ziua!
Puteti sa-mi spuneti daca plangerea impotriva rezolutiei prim-procurorului care este respinsa la judecatorie mai are vreo cale de atac? (A fost o plangere impotriva rezolutiei procurorului care a dat NUP intr-un dosar, respinsa de prim-procuror si atacata la judecatorie)
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:35, 13 Mai 2013
Nu mai exista alta cale de atac.
Sentinta pronuntata este definitiva potrivit disp.art 278 ind.1 al.10 c.proc.pen .
Sentinta in acets caz nu mai poate fi atacata cu recurs, dat fiind faptul ca prin modificarile aduse de legea 202/2010, calea recursului a fost inlaturata.
O alta "grozavenie" a legislatiei noastre, ca o hotarare ( unde mai pui si penala ) sa nu poate fi cenzurata de o instanta superioara si asta in conditiile in care aveam si-asa o singura cale de atac.
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs plangere impotriva rezolutiei - admisibilitate colonelu81 colonelu81 Plingere penala . Procuror da NUP , procuror ierarhic superior confirma solutia , se face plangere impotriva solutiei la instanta . Instanta respinge plangerea ... (vezi toată discuția)
Sentinta penala definitiva la instanta de fond fara drept de recurs caramele caramele Este legal..ca posibil vad ca este!!!..ca o instanta de fond(respectiv judecatorie) sa pronunte o sentinta penala definitiva, fara dreptul unei cai de atac, ... (vezi toată discuția)
Drept penal - respingere plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului formulata in termen Lucian27 Lucian27 Am formulat plangere impotriva rezolutiei prim- procurolului la Judecatorie si mi-a respins-o ca tardiv formulata, desi pot dovedi cu stampila de plicul ... (vezi toată discuția)