avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Un presupus imprumut - presiuni juridice pentru ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Un presupus imprumut - presiuni juridice pentru returnarea banilor

buna seara , am primit o suma de bani mai mare aproximativ 90 mii fara nici o obligatie , :(acum persoana in cauza spune ca i-a imprumutat dar nu exista un contract anume pt aceasta . mi-a intentat proces pt recuperarea sumei si un altul pt sechestru asigurator . intrebare ... ce sanse are ?
Cel mai recent răspuns: deeabyby , utilizator 22:48, 3 Iulie 2013
Daca dovediti ca a fost vorba de o donatie (dat fiind natura relatiei dintre dvs si pers in cauza) si nu un imprumut, puteti sa castigati. Donatia este irevocabila.
Important este daca exista un act autentic in care sa admiteti ca ati primit imprumut, sau ati primit bani, etc. Daca exista, atunci acesta este titlu executoriu si poate sa inceapa demersurile sa recupereze banii.
Daca nu exista o proba clara ca vi s-au dat bani imprumut va fi complicat sa dovedeasca cu martori ca v-a dat bani imprumut si dvs cu martori veti spune ca erau cadou in virtutea relatiilor de afectiune, etc, etc.
Apoi e de discutat si exigibilitatea, adica scadenta la care ar trebui restituiti banii, daca se dovedeste ca e vorba de un imprumut . Nu e tocmai simplu, dar cu perseverenta ....
Ce atata ipocrizie. Userul sa recunoasca ca a trait sau traieste in concubinaj cu cealalta parte, ca doar nu este o rusine si se intampla des aceasta forma de convietuire.
Faptul ca, concubinul i-a trimis bani periodic pentru intretinere si diverse cheltuieli, nu pot fi considerate imprumuturi, iar faptul ca detine un card al concubinului, putand folosi orice suma de pe acesta, iarasi nu este un caz de imprumut.
Concubinul isi putea oricand bloca cardul, sau sa-l declare pierdut/furat, si primea altul la schimb, pe care il putea folosi singur, dupa bunul sau plac.
Cel mai probabil, aici este vorba despre un santaj intre doua persoane, concubin si concubina (sau amanti), care se poate rezolva printr-o plangere penala.
E usor sa primesti bani de la cineva, chiar si folosindu-i cardul, in schimbul oferirii anumitor servicii, si la fel de usor este sa "sponsorizezi" pe cineva cu bani, acceptand acele servicii.
Una dintre cele doua parti se simte lezata si atunci a aparut acest conflict.
nu a depus cautiunea iara cererea i-a fost respinsa cu drept de apel in 5 zile de la comunicare , ce se mai poate intampla ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumutul garantat cu ipoteca ContSters40598 ContSters40598 Nu m-am confruntat inca cu acest gen de contracte. Ma intereseaza cele incheiate intre doua persoane fizice, ptr. o suma de bani (semnificativa), suma de bani ... (vezi toată discuția)
Inselaciune maria098 maria098 Buna ziua, as vrea sa stiu ce pot face din punct de vedere legal cu privire la un imprumut pe care l-am acordat si care nu mi s-a restituit. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii dati cu imprumut? silvia_cristi silvia_cristi am imprumutat pe cineva de multi bani si acum zice ca nu are de unde sa mi dea. chitanta la mana nu am facut ca am avut incredere. toata familia lor stie cati ... (vezi toată discuția)