avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2016 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Heraldica - realizarea unei steme
Discuție deschisă în Cultură generală

Heraldica - realizarea unei steme

Buna seara! Aveti cunostinta despre cum se realizeaza o stema a unei localitati? Am gasit un document pe internet si spune cam asa:
Nu se primesc planse lucrate la calculator (macheta originala se realizeaza manual, cu respectarea culorilor si metalelor specifice heraldicii).

Aveti idee la ce se refera? Cum adica manual? Din ce? Din metale, din....?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 20:34, 14 Mai 2013
Cititi aici: [ link extern ]
Multumesc pentru raspuns! Am citit si nu am gasit nimic de ``se realizeaza manual`....Am mai cautat pe internet si am gasit pe un site:
Prestatorul realizează: stema (planșa color), stema (planșa alb-negru), stema (planșa reprezentată color în cod heraldic), toate executate manual și memoriu justificativ, cuprinzând descrierea stemei.

[ link extern ] /

Chestia asta nu o inteleg, cu ``executate manual``...
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2013
IonicaPopoviciu, utilizator
Adica facute de mana omului, de un specialist in grafica ... Asa zice pe undeva, pe la documentul celalalt. Mai bine intrebati la Autoritatea competenta ce se intelege prin, dar in Ordinul MAI asa zice.
Asta nu inteleg eu.....facute de mana omului, dar cum? Pictate, confectionate din materiale?
2. Se vor respecta cele 6 culori heraldice (rosu, albastru, negru, verde, purpuriu, portocaliu ) si cele 2 metale (aur si argint) sau cele doua blanuri (hermina, singeap, daca este cazul). Nu se admit culorile alb si galben in loc de argint gi aur, precum si nuantele diferite ale culorilor heraldice. Nu se primesc planse lucrate la calculator (macheta originala se realizeaza manual, cu respectarea culorilor si metalelor specifice heraldicii).

Citatul atasat este dintr-o norma a CJ Dambovita.....
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2013
IonicaPopoviciu, utilizator
planşa color executată pe hârtie, în format A4, de către un grafician specializat;

Însemnul heraldic se confecţionează prin brodare pe suport textil
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2013
elena138, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin online MariaPostolache MariaPostolache Buna ziua. De aproape doi ani vand bijuterii handmade pe diferite platforme din afara. Acest hobby in momentul de fata imi permite lejer sa renunt la ... (vezi toată discuția)
Sticlute de parfum vechi de 100 ani Musoiu agota Etelka Musoiu agota Etelka Am website pt vanzare cosmetice .O pagina am dedicat articolelor mele despre cosmetica.Nu as vrea sa renunt la aceasta pagina,dar totdeauna public cu frica ... (vezi toată discuția)
Frecventa inspectiilor rsvti justinsanero justinsanero Buna ziua, As dori sa va intreb care este frecventa inspectiilor RSVTI si cum este stabilita aceasta? Va multumesc. (vezi toată discuția)