avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Declararea unui copil nou nascut cu sex incert
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Declararea unui copil nou nascut cu sex incert

Buna seara

as dori sa stiu care este procedura legala in cazul in care nu se poate spune cu certitudine sexul unui nou nascut.
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2013
corinac79, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:04, 14 Mai 2013
Multmesc pentru informatii
si daca se constata dupa un anumit timp ca sexul declarat este incorect care sunt procedurile pentru a-l schimba? Uneori la copii cu anomalii genitale este greu de spus ce sex psihologic vor avea cand cresc mari si este uneori necesara schimbarea sexului
Pe cale judecatoreasca sexul si pe cale administrativa numele.
Nasterea se declara in 15 zile de la data nasterii. Eu zic sa inregistrati copilul pe baza datelor inscrise in certificatul medical constatator al nasterii, dupa care daca aveti dubii va adresati instantei. Oricum pentru a va adresa instantei aveti nevoie de certificatul de nastere. [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere copil si inregistare tardiva a nasterii ancutica ancutica Buna ziua. In timpul casatoriei mama naste un copil (facut cu un alt barbat). La spital i se elibereaza un certificat constatator in care este trecut sotul ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere adinamiia adinamiia buna ziua am o intrebare: eu trebuie sa nasc , dar sotul este plecat in alta tara ,se poate elibera certificatul de nastere al copilului in lipsa ... (vezi toată discuția)
Inregistrare tardiva parnicamarina parnicamarina cunosc o persoana care este majora, tatal este decedat iar de mama ei nu mai stie nimic de cand avea 10 ani. Pana in prezent a locuit cu un frate mai mare care ... (vezi toată discuția)