avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire din partea bunicii materne
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire din partea bunicii materne

Buna seara, doresc sa aflu daca pot sa beneficiez de cota parte a bunicii, din casa parinteasca a parintilor ei, mentionez ca a plecat de mica la oras pt. a muncii si de cate ori a venit discutia cu surorile si fratii ei pt. partea ei de mostenire ii tot spuneau ca ea nu are nici un drept pt. ca a plecat de mica, mentionez ca bunica inca mai traieste iar din frati si surori a mai ramas unul singur care nu locuieste la acea casa si din cate stiu nu sa facut nicio succesiune , dar nu stiu sigur . Acum locuieste un nepot la acea casa,am incercat sa discut cu el telefonic dar tot timpul a fost evaziv in discutie si tot spune ca el nu are unde sa stea pt. ca, casa lui a lasat.o copiilor lui . Daca se poate sa aflu care ar fi primii pasi pt.a obtine acel drept pe care il are bunica mea si cat de intortocheat ar fi acest demers.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 07:56, 14 Mai 2013
Trebuie dezbatuta succesiunea dupa parintii bunicii si asta probabil in instanta existand neintelegeri . Va trebuie actele de deces ale strabunicilor dvs , actele casei (daca exista) actele de nastere eventual de deces ale mostenitorilor si trebuie sa luati legatura cu un avocat care sa va reprezinte in instanta.
Bunica are drept de mostenire insa dezbaterea va fi de durata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren extravilan proprietar ? iuli113 iuli113 strabunica are titlu de proprietate pe 10 ha de teren extravilan,ea a decedat are o fiica care la randul ei a decedat ,aceasta fiica are un sot care ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire MariusD@1984 MariusD@1984 Buna ziua Nu stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie: In urma decesului bunicului meu a ramas ca mostenire o casa batraneasca de la tara impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters15764 ContSters15764 Buna ziua, Unchiul meu vrea sa dezbata succesiunea dupa moartea parintilor lui, adica dupa bunicii mei. Va descriu mai jos situatia cu care ma confrunt in ... (vezi toată discuția)