am primit o comunicare adresa de la instanta prin care mi se cere plata tj/tjt , de a atasa dovada comunicarii somatiei.
pe o alta comunicare mi se cere sa intemeiez actiunea pe dispozitiile noului cod...
cu tj/tjt sunt lamurit... intrebarea mea este ce fac cu dovada comunicarii si cu intemeierea actiunii pe dispozitiile noului cod... HELP!
Conform n.c.p.c. trimiterea somatiei catre debitor, inainte de a introduce actiunea in instanta este obligatorie. Sanctiunea este respingerea actiunii.
In ce priveste temeiul de drept, va trebui fie sa contactati direct un avocat si sa-i expuneti pe larg situatia si sa-i prezentati toate actele ce le detineti, fie va trebui sa cititi din codul civil si codul de procedura civila pentru a vedea exact la care dintre articole va incadrati in functie de particularitatea situatiei dvs.
inainte de a promova actiunea trebuia sa somati debitoarea sa plateasca prin intermediul executorului judecatoresc sau cu confirmare de primire. Daca nu s-a indeplinit procedura prealabila vi se va respinge actiunea ca inadmisibila.
Ordonanța de platã
Av
Stimați colegi,
anterior intrării în vigoare a Noului Cod de Procedură Civilă, am covocat, în vederea participării la conciliere directă, pe ... (vezi toată discuția)