avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura somatiei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura somatiei

am primit o comunicare adresa de la instanta prin care mi se cere plata tj/tjt , de a atasa dovada comunicarii somatiei.
pe o alta comunicare mi se cere sa intemeiez actiunea pe dispozitiile noului cod...

cu tj/tjt sunt lamurit... intrebarea mea este ce fac cu dovada comunicarii si cu intemeierea actiunii pe dispozitiile noului cod... HELP!
Cel mai recent răspuns: Mihaela Forogau , Avocat 08:37, 14 Mai 2013
Conform n.c.p.c. trimiterea somatiei catre debitor, inainte de a introduce actiunea in instanta este obligatorie. Sanctiunea este respingerea actiunii.

In ce priveste temeiul de drept, va trebui fie sa contactati direct un avocat si sa-i expuneti pe larg situatia si sa-i prezentati toate actele ce le detineti, fie va trebui sa cititi din codul civil si codul de procedura civila pentru a vedea exact la care dintre articole va incadrati in functie de particularitatea situatiei dvs.
inainte de a promova actiunea trebuia sa somati debitoarea sa plateasca prin intermediul executorului judecatoresc sau cu confirmare de primire. Daca nu s-a indeplinit procedura prealabila vi se va respinge actiunea ca inadmisibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent competenta judecatoreasca andr_georgi andr_georgi daca vreau sa recuperez un debit de 8.000 lei unde inaintez cererea la tribunal sau la judecatorie????????? (vezi toată discuția)
Ordonanța de platã Av Av Stimați colegi, anterior intrării în vigoare a Noului Cod de Procedură Civilă, am covocat, în vederea participării la conciliere directă, pe ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata - sediul expirat al debitorului, somatie necomunicata gabriela_1986 gabriela_1986 Buna ziua. A trimis o somatie in temeiul indeplinirii procedurii prealabile prev.de Noul Cod de procedura civila. Somatia mi s-a returnat, intrucat debitorul ... (vezi toată discuția)