avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Fise tehnice de securitate la firma de salubrizare si ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Fise tehnice de securitate la firma de salubrizare si sortare deseuri

buna ziua
Daca societatea se aprovizioneaza cu combustibil(benzina,motorina), antigel, uleiuri, vopsele - necesarul de substante chimice pentru garaje si ateliere auto - trebuie sa intocmesc lista cu substante chimice si sa cer fisele tehnice de securitate de la furnizori ?
Societatea la care lucrez se ocupa cu salubrizare, colectarea si sortarea deseurilor periculoase si nepericuloase . De exemplu la statia de sortare deseuri poate veni oricine sa aduca deseuri periculoase sau se colecteaza in puncte special amenajate (vopsele,lacuri,uleiuri, DEE, baterii, chiar si substante neidentificate ).In cazul lor trebuie trecute in lista de substante chimice periculoase ? Fise tehnice de securitate ?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:16, 14 Mai 2013
Trebuie sa fiti in posesia unei liste cu substante periculoase, pe care sa o prezentati la cerere organelor de control abilitate. Un exemplar se trimite la ITM.
Mai multe amanunte despre aceasta lista gasiti aici
www.avocatnet.ro/content/for...
Angajatorul are obligatia sa realizeze si sa fie in posesia unei evaluari a riscurilor pentru securitatea si sanatatea in munca a lucratorilor, inclusiv pentru acele grupuri sensibile la riscuri specifice, conform prevederilor din Legea ssm nr.319/ 2006 art.12 al.(1) lit a)
Deseurile periculoase colectate/ sortate in firma dvs. trebuie evidentiate nominal, in evaluarea de riscuri, ca riscuri potentiale pentru sanatatea si securitatea lucratorilor.
In urma identificarii si evaluarii riscurilor, angajatorul intocmeste un plan de prevenire si protectie in care mentioneaza masurile tehnice, economice, organizatorice si de alta natura pentru prevenirea riscurilor identificate.
Evaluarea de riscuri si planul de prevenire si protectie se completeaza periodic si ori de cate ori este nevoie, cu noile riscuri aparute, pe parcursul desfasurarii activitatii firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare sporuri de catre angajator Ninel71 Ninel71 Buna ziua! Lucrez la o firma de recuperare si procesare deseuri medicale,mentionez ca este firma privata si a-si dori sa stiu daca patronii au obligatia de a ... (vezi toată discuția)
Evaluare riscuri jacquelline jacquelline Buna ziua! As dori sa stiu daca metoda PECE de evaluare a riscurilor in domeniul sanatatii si securitatii ocupationale mai poate fi folosita (este aprobata ... (vezi toată discuția)
Control itm daniurea daniurea O firma are sase auto (gunoiere). Masinile se alimenteaza in peco cu motorina. Uleiul si antigelul se schimba / verifica si completeaza in service. Periodic, ... (vezi toată discuția)