avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare CIM 8 ore la partial 4 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare CIM 8 ore la partial 4 ore

Buna ziua,
Avem o salariata care a facut o cerere spunand ca din motive de sanatate doreste reducerea timpului de lucru de la 8 ore la 4 ore. Realitatea c-am asa este, ca este bolnava, dar nu a adus niciodata un CM , putand sa se si pensioneze.In cazul acesta ce trebuie facut in privinta salariului, se reduce corespunzator, se renegociaza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:05, 15 Mai 2013
In cazul acesta , daca sunt de acord se va incheia un act aditional la c.i.m. privind modificare timpului de munca de la 8 ore/zi la 4 ore/zi , dar se va completa c.i.m. si cu prevederile urmatoare :
a) durata muncii şi repartizarea programului de lucru;
b) condiţiile în care se poate modifica programul de lucru;
c) interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.
Salariul se va reduce corespunzator normei de 4h, daca doriti. Nu e obligatoriu. Dar, avand in vedere ca va trebui sa intocmiti un act aditional, puteti sa renegociati si salariul.
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2013
Florin Cioca, Consilier juridic
Mai trebuie facuta si informarea sau e suficient actul aditional, din moment ce exista cerere de la salariat?Multumesc.
Codul Muncii prevede ca mai intai se face informarea, indiferent daca exista acea cerere a salariatului ...
Conf art. 17 alin 2 CM "obligaţia de informare ....... se consideră îndeplinită de către angajator la momentul semnării ......... actului adiţional".
Deci nu este nevoie de "informare" ca un document separat de actul aditional.

Alte discuții în legătură

Termen de transmitere: reducerea programului de lucru dobregheorghe dobregheorghe Care este timpul prevazut pentru transmiterea la revisal a modificatilor referitoare la reducerea programului de lucru de la 8 la 2 ore si ce se mai cerere ... (vezi toată discuția)
Reducere timp munca iulia_crms iulia_crms Ce posibilitate am de a reduce timpul de munca a unor angajati de la 8 la 4 ore pe zi, fara a avea acceptul acestora? (vezi toată discuția)
Perioada preaviz iuliancico iuliancico Buna seara Sunt angajat cu program 4 ore, lucrez 8 ore zilnic. Cate ore trebuie sa lucrez in perioada de preaviz, in acest caz? Multumesc (vezi toată discuția)