avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare firma pentru alta pers
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare firma pentru alta pers

cineva vrea sa infiinteze firma si sa se ocupe de toate demersurile alta persoana , nu e avocat , este jurist .
in privinta deschiderii contului la banca cred ca trebuie procura ,
dar si pt depunerea dosarului la registrul comertului trebuie procura ?

multumesc.

Da, trebuie procura notariala in ambele locuri. Poate fi si aceeasi, daca cuprinde imputerniciri pentru ambele activitati; numai sa o ceara in dublu exemplar.
si daca persoana este PFA consultanta si se ocupa de toate demersurile , la registrul comertului nu e suficienta o imputernicire / mandat emis in baza contractului cu pfa ul?
Nu, deoarece nu poate atesta identitatea partii persoana fizica de la care emana imputernicirea. Cu alte cuvinte, imputernicire de la o firma deja infiintata pentru vreo mentiune=posibil, deoarece se poate stampila; imputernicire de la o persoana fizica=nu este posibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa prin procura cargotechsrl cargotechsrl Pentru ca urmeaza sa plece din tara, un membru al familiei mele doreste sa ma imputerniceasca printr-o procura notariala sa-i infiintez un PFA la o data ... (vezi toată discuția)
Imputernicire infintare pfa ionut2ro ionut2ro Buna ziua, as vrea sa infintez un PFA in care sa fiu unic asociat dar nu am timpul necesar pentru a umbla dupa acte si avize la Registrul Comertului, pot sa ... (vezi toată discuția)
Dilema consilier juridic: in baza carui act pot reprezenta o sc la orc? Dimancea Dimancea M-ar putea lamuri cineva,in calitate de : 1)absolvent de drept,2)administrator firma proprie -SRL insa nu societate profesionala,3) angajat la o alta firma ca ... (vezi toată discuția)