avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare teren pe numele mamei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare teren pe numele mamei

Vreau sa cumpar un teren si apoi sa construiesc o casa, dar as vrea sa -l cumpar pe numele mamei.Nu stiu ce contract pot face cu ea pentru a putea sa stam in acea casa fara a avea ulterior probleme de genul ,mostenire ,etc.Precizez ca am o sora; trebuie sa o chem sa faca renuntare la mostenire?( chiar daca casa va fi construita de mine).Trebuie sa faca mama eventual un testament in care sa se stipuleze ca dupa decesul ei casa ne va ramane noua?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 13:30, 14 Mai 2013
dvs pe cine doriti sa protejati? asta este intrebarea. Pe mama si pe dvs? sau pe fiu ? fiul este unicul copil?
Da, este unicul fiu.Problema este de fapt urmatoarea: noi(adica eu si sotul) avem un credit la banca si daca doamne fereste se intampla sa nu mai putem plati ratele, sa nu apara aceasta casa pe numele nostru.De aceea ne-am gandit sa cumparat terenul si sa construim casa ori pe numele mamei ori pe al fiului nostru (unicul).Deci nu vreau sa aparem noi ca proprietari.
Daca ne spuneati asa de la inceput nu bateam campii pe n mesaje......
Cumparati pe numele fiului si va rezervati uzufruct viager pe numele dvs sau va constituie fiul uzufruct viager dupa contractul de vanzare cumparare pe care il intocmeste pe numele lui.
Bun, am inteles.Dar....ma gandesc ca fiul meu (care acum a gatat scoala) nu trebuie sa justifice cumva banii cu care a cumparat terenul si respectiv a ridicat casa?
Pai de asta v am spus...normal ca trebuie....o sa fiti procuratori de fonduri prin donatie....sau cel mai bine prin imprumut....;)
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2013
ContSters250994, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament, mostenire, act donatie sau act vinzare-cumparare quiety quiety Buna ziua, Mama mea s-a recasatorit si apoi impreuna s-au mutat intr-un apartament la inceputul anilor 80, unde locuiesc si in prezent. Intre timp ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere florin_pelin1968 florin_pelin1968 Am incheiat un CONTRACT DE INTRETINERE cu parintii mei prin notariat cu extras de carte funciara-dreptul de uzufruct viager rezervat parintilor(imi cer scuze ... (vezi toată discuția)
Cedare teren gratuit, cu clauze catalunia catalunia Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea. O familie fara copii doreste sa-mi dea, fara plata, un teren unde urmeaza a fi construita o casa. Domniile lor doresc ... (vezi toată discuția)