avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... art noului cod civil fata de art vechiului cod civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

art noului cod civil fata de art vechiului cod civil

Buna ziua, in 2009 am avut un proces de iesire din indiviziune, hotararea instantei fiind definitiva si irevocabila, intrucat nici una dintre parti nu a facut recurs.
Instanta a atribuit casa unuia dintre frati, iar terenul de sub casa altui frate, fratele cu terenul, neavand pretentii la nici o sulta.(superficie)
Acum dupa 4 ani fratele cu terenul doreste sa-l dea pe cel cu casa in judecata ,``obligatia de a face pretentii`` in scopul de al obliga sa o farame de pe terenul sau.
Doresc sa va intreb, in cazul acestei superficii atribuite in 2009 prin `legea partilor`, care articole se aplica , cele ale noului cod civil (art 693-702), sau alte articole ale vechiului cod civil.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 10:41, 14 Mai 2013
Se aplica codul civil in vigoare la data tranzactiei, deci vechiul cod civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituirea dreptului de superficie prin hotarare judecatoreasca cdstanoiu cdstanoiu Se poate constitui un drept de superficie, prin hotarare judecatoreasca, ]n conformitate cu noile dispozitii (art. 693, alin. 2)? (vezi toată discuția)
Obligatie de a face- pretentii- fata de o superficie data de judecatorie atacabila? IONELCI IONELCI Buna ziua, am si eu o problema mai speciala. In 2007 fratele meu C.G. m-a dat in judecata pe mine C.I. si pe mama noastra C.V. pentru a iesi din ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a face pretentii se prescrie daca au trecut mai mult de trei ani? IONELCI IONELCI In 2009 am facut iesirea din indiviziune. Eu, mama si sora. Instanta a hotarat, decizia fiind definitiva si irevocabila.Casa a fost atribuita mie si mamai. S-a ... (vezi toată discuția)