Daca e asa cum spuneti si ati savarsit o a doua infractiune in timpul termenului de incercare,iar sentinta a fost doar o amenda administrativa...sunteti CEL MAI TARE DIN TARA!!! Spun asta pt. ca sunt in aceeasi situatie ca cea descrisa de dvs.(bineinteles,cu diferente in ceea ce priveste valoarea alcoolemiei si timpul ramas pana la expirarea termenului de incercare) si ma intereseaza ENORM sa pot obtine o sentinta (aproape) similara!
Daca poate da cineva detalii(dvs.daca doriti sau de ex. dl.av.Patrascu R.sau orice persoana competenta)...vesnica recunostinta! Oricum,mi se pare de domeniul imposibilului.
Felicitari pt. reusita!
Cred ca utilizatorul s-a exprimat gresit si discutam de o amenda administrativa dispusa de procuror nu de instanta, este posibil si in instanta in urma achitarii sa primesti amenda administrativa dar din descriere nu pare sa fi ajuns dosarul in instanta.
In primul rand,multumesc pt. raspuns dl. avocat,insa raman cateva nelamuriri:cred ca utilizatorul a fost destul de clar.A savarsit o infractiune in interiorul termenului de incercare,iar legea spune in acest caz ca faptuitorul (indiferent cine ar fi acesta,nu ma refer strict la pers.de mai sus) se alege cu o condamnare cu executare la care se adauga si pedeapsa prevazuta in prima sentinta SI ATAT! Codul penal nu prevede in aceasta situatie ca alternativa amenda administrativa si nici amenda penala! Pe ce baza,articol de lege sau pe ce considerente s-a ajuns la finalitatea respectiva(fericita,de altfel pt.pers.in cauza-lucru pe care il doresc si pt. mine)? Indiferent ca masura a fost luata de procuror sau de instanta.
Multumesc anticipat in caz ca puteti sa-mi dati un raspuns!
@nivu:
Dispozitiile art.83 c.p. sunt incidente in cazul in care persoana in cauza este condamnata definitiv pentru o noua infractiune savarsita in cursul termenului de incercare nu din momentul in care a savarsit o presupusa infractiune deoarece conform prezumtiei de nevinovatie orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăţiei sale printr-o hotărâre penală definitivă.Utilizatorul nu a ajuns sa fie trimis in judecata si nici condamnat.
Amenda administrativa se poate dispune de procuror in situatia in care constata ca fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni prin ordonanta de NUP sau SUP, iar de instanta in cazul achitarii.
ART. 83
Revocarea în cazul săvârşirii unei infracţiuni
Dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.
Revocarea suspendării pedepsei nu are loc însă, dacă infracţiunea săvârşită ulterior a fost descoperită după expirarea termenului de încercare.
Dacă infracţiunea ulterioară este săvârşită din culpă, se poate aplica suspendarea condiţionată a executării pedepsei chiar dacă infractorul a fost condamnat anterior cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei. În acest caz nu mai are loc revocarea primei suspendări.
La stabilirea pedepsei pentru infracţiunea săvârşită după rămânerea definitivă a hotărârii de suspendare nu se mai aplică sporul prevăzut de lege pentru recidivă.
#M32
Multumesc dle avocat. Sper sa nu va intind nervii prea tare,iata ce inteleg eu:daca,in cazul meu, o lalai cu procesul astfel incat sentinta sa o primesc dupa ce expira termenul de incercare,mai am o speranta,daca nu.....nu! Oricum, pt.alcoolemie la volan(dupa cate stiu) nu exista "din culpa",iar infractiunea a fost descoperita in timpul termenului de incercare,probabil sentinta a fost data dupa expirarea termenului(in cazul de mai sus).
Probabil cunostintele mele in materie de drept fiind aproape nule,e ceva mai complicat de inteles pt. mine anumite situatii si anumite interpretari si aplicari ale legii lucru pt. care i-mi cer scuze. La fel si pt. cazul in care am pus intrebari deplasatesau am tras concluzii gresite,dar vroiam sa vad daca pot folosi din cazul acesta ceva,orice care sa-mi fie de folos in cazul meu.
Multumesc,inca odata!
Pagina 4 din 5
Du-te la pagina
1
2
3
4
5