Daca poate sa-mi raspunda cineva la o intrebare.Exista si o alta cale de a fixa suma de plata ca impozit pe venit decat cea in "sistem real" care necesita o intreaga contabilitate ? Mentionez ca sunt persoana fizica proprietar al unui teren forestier si nu emit decat o factura maxim doua pe an.Pentru atat lucru va trebui sa-mi fac PFA sau firma,sa-mi iau registru de casa,stampila,balanta si alte astfel de instrumente contabile la care sincer nu ma pricep deloc ?!? #-o Va multumesc !
Pentru pfa se tine contabilitatea in partida simpla si se completeaza doar registrul jurnal de incasari si plati. Si se depun doar doua sau maxim trei declaratii pentru anul fiscal.
Nu ati dat prea multe amanunte despre activitatea desfasurata dar, odata ce spuneti ca trebuie sa emiteti cel putin o factura, atunci aceasta forma de autorizare ca pfa e cea mai simpla.
Va multumesc.Este vorba de lucrari in domeniul silviculturii.Se taie o data,de doua ori pe an un anume volum legal de masa lemnoasa pana in 20 mc in total si se vand in cazul in care exista cumparator.Cheltuieli ar fi : Plata pazei catre Ocolul Silvic si Marcarea copacilor aprobati de catre acestia pentru taiere.Deci putine operatiuni.Puteau sa stabileasca un pret fix pentru un mc de masa lemnoasa din care sa se stabileasca toate procentele ce urmeaza a fi platite catre Stat sub forma de Impozit.Asa speram ca se va intampla.
Aplicare og.6/2013
camicami
Buna tuturor,
referitor la impozitul de 0,5% pentru veniturile obtinute din exploatarea forestiera in baza autorizatiei de exploatare,spuneti-mi,va rog,cine ... (vezi toată discuția)