avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

cine suporta cheltuielile unei succesiuni
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:45, 14 Mai 2013
Cel care solicita dezbaterea succesiunii.
Dar daca se inteleg mostenitorii pot impartii cheltuielile pentru dezbaterea succesiunii la notar sau in instanta.
Multumesc de raspuns.

Idee este asta:
o familie, mama, tata doua fete.
Mama a decedat si una dintre fete a introdus succesiunea. dupa prima runda la notar, cea de a doua fiica a fost anuntata sa se prezinte la data de..., ora...
As dori sa stiu daca sunt obligati fiica (a doua) si tatal sa plateasca ceva.
Firesc ar fi sa imparta costurile proportional cu cota mostenita.
Cheltuielile privind onorariul notarului , impozitul daca este cazul , precum si datoriile succesiunii sunt suportate de toti mostenitorii in cota pe care o mostenesc fiecare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract imobil calin13 calin13 Buna ziua., Am o nelamurire si am intrat aici in speranta ca pot gasi un raspuns util. Bunica mea ,vaduva, detine un apartament pe care doreste sa mi-l ... (vezi toată discuția)
Succesiunea după 7 ani (3 moștenitori minim) andr87 andr87 Bună ziua! Vrem să facem succesiunea după tata (decedat în 2010). Scopul e ca mama (adică soția / co-proprietar) să devină moștenitoare. Eu ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire-persoana cu probleme de sanatate casutza casutza Buna ziua, Cum se procedeaza cu dezbaterea succesiunii si imparteala casa/terenuri in situatia urmatoare: mama si 3 fiice in viata,cu sotul decedat si un ... (vezi toată discuția)