avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calcul pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calcul pensie alimentara

numele meu este Nicu si am unele nelamuriri legate de plata pensiei de intretinere pentru un minor si anume:incepend cu anul 2008 am fost obligat prin hotarare judecatoreasca sa platesc 25% din venitul minim pe economie.Aflu acum ca de fapt trebuie sa platesc 25% din venitul ne,t nu din brut cum am platit in toti acesti ani .Eu nu mi-am gasit de munca din anul 2011.
Stand din ce in ce mai prost cu veniturile si nemaiputand face fata cheltuielilor, am luat si am recalculat ce am platit pana acum si a rezultat ca sunt cumva in avans cu 2 luni.
Incepand din luna oct 2012 avem in intretinere un minor si am inteles ca nu mai platesc in acesta situatie 25% ci intre 15 si 17 % .Am refacut calculele din oct in ziua de azi cu 17% si ar fi de platit doar inca 20 ron tocmai pt luna iunie 2013.Daca eu iau hotararea sa procedez in consecinta ( neavand bani de procese si avocati) ce mi se poate intampla daca nu exista o hotarare judecatoareasca in acest sens?sau ce ar trebui sa fac sa fie legal pentru ca nu reusesc sa ma inteleg cu mama copilului pentru care eu trebuie sa platesc pensie alimentara?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: anamaria2505 , utilizator 12:08, 15 Mai 2013
In acea hotarare trebuie sa scrie si suma pe care trebuie s-o platiti.
Va trebui sa va adresati instantei pentru micsorarea pensiei si pt ca mai aveti un copil in intretinere si pt a se calcula din net.
Nu puteti lua dvs hotararea sa platiti cat vreti, probabil ca mama va face plangere penala.

:offtopic: Legal trebuie sa respectati decizia instantei. Dar moral ..Nu-mi vine sa cred ca socotiti banutii, si asa putini, care i-ati dat copilului. Pensia de intretinere este pentru copil. Acel copil trebuie sa mearga la scoala, ii trebuiesc hainute, trebuie sa manance, etc., etc. Financiar, implicarea dumneavoastra nu cred ca a acoperit foarte mult din necesitatile copilului dumnevoastra.
Inteleg ca acum n-aveti de unde, e de inteles sa faceti o cerere pentru diminuarea acestei pensii. Totusi, eu ca parinte, nu as putea sa socotesc ca am dat "prea mult" pana acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara tudor_mihai tudor_mihai Actualmente platesc o pensie alimentara stabilita la min pe economie. Din februarie voi avea un alt copil si voi ramane in concediu de ingrijire a copilului ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara platita in avans cristilaur cristilaur In urma cu aproximativ patru ani i-am platit fostei sotii pensia alimentara pentru fica noastra in avans prin noatar calculata la salariul minim pe economie de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pentru 2 copii minori Cretu44 Cretu44 Buna ziua, as dori prin intermediul dumneavoastra sa mi se raspunda la urmatoarea intrebare: In perioada imediat urmatoare eu si sotia mea urmeaza sa ... (vezi toată discuția)