Buna seara.Am urmatoarea problema:un vecin al meu si-a ridicat o constructie ,din ce stiu eu fara autorizatie,avand o fereastra ,care are distanta fata de gardul meu de aprox 40 cm.Nu as avea nimic cu ele daca nu m-ar fi amenintat pentru ca am pus niste pomi ,pe care i-a stropit cu ceva ca s-au uscat,care zice el ca ii iau vederea.Nivelul curtii sale este mai jos decat nivelul gradiniii unde sunt pomii.
Din ce m-am documentat pe forum,caile legale sunt:plangere la ISC si politia locala.
Ar putea aceste institutii sa il determina sa isi desfiiteze ferastra respectiva in cazul in care in urma controalelor se va constata ca este in ilegalitate?
As pute sa il reclam la politie pentru tulburare de posesie?
Va rog sa ma ajutati cu art din legea cadastrului actualizata ,care prevede distanta unei ferestre fata de proprietatea vecinului.
Va multumesc.Cu respect.
Conform codului civil cu privire la vecinatati distanta distanta minima fata de limita de proprietate este de 2.00m daca exista ferestre(pana anul trecut daca nu ma insel era 1.90m).
Legea 50 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii si codul civil va ajuta.
Puteti sa il reclamati la ISC linistit si se vor lua masuri.Cunosc un asemenea caz.Vecinul nu o sa fie deloc fericit.Va lua amenda si va fi obligat sa intre in legalitate prin refacerea proiectului ceea ce inseamna certificat de urbanism+expertiza tehnica+autorizatie de constructie...o adevarata distractie.
Succes!